Патриотите отбелязаха Деня на Българската армия


Патриотите отбелязаха  Деня на Българската армия
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и заместник-председателят на формацията Валентин Касабов поднесоха венец пред Паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк в Бургас
13 Май 2016, Петък


Членове и симпатизанти на НФСБ почетоха подвига на воините, паднали за свободата и обединението на България

Автор: Десант

Родолюбци от „Национален фронт за спасение на България“ в цялата страна почетоха подвига на хилядите воини, паднали за свободата и обединението на Отечеството, на 6 май - Деня на храбростта и Българската армия. В Бургас лидерът на НФСБ и председател на парламентарната група на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов, заместник-председателят на формацията Валентин Касабов, депутатът Христиан Митев, общински съветници от партията на патриотите, заместник-председателят на партия „Средна европейска класа“ Константин Бачийски, журналисти от телевизия СКАТ и вестник „Десант“, както и десетки бургазлии, поднесоха венци пред Паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк в центъра на морския град.

„6 май е един от най-значимите празници, защото историята на българския народ е неразривно свързана с победите на нашата армия. Днешният ден е и празник на българския боен дух, който ни е превел през всичките трудни периоди през вековете. Нека на 6 май си спомним падналите в сраженията в равните полета на Добруджа и войниците, преодолели с цената на живота си телените мрежи на Тутракан през Първата световна война.
Да не забравяме и тези български бойци, които преодоляха бункерите край Одрин и които прекършиха турската отбрана в Балканската война. България съществува днес благодарение на воинската храброст на тези хиляди безименни герои.

Високият боен дух на българския народ все още е жив, това доказват и събитията в Раднево през последните дни. Нека да се осланяме на него и да възродим България – такава, каквато е била – велика и непобедима!“, развълнувано се обърна към присъстващите Валери Симеонов. Заместник-председателят на партията на СКАТ Валентин Касабов добави, че на светлата дата 6 май, на която се прекланяме пред хилядите жертви, дадени за свободата и обединението на България, се налага да припомним и тъжния факт, че нашата армия днес не е в състояние да изпълни своето предназначение - да отбранява целостта на държавата.

„Въпреки това, ние, в Националния фронт, сме оптимисти и сме готови да направим всичко по силите си, за да пребъдат не само храбрите ни воини, но и България“, заяви Касабов.
След полагането на венци патриотите запалиха свещи в църквата „Св. Георги Победоносец“ в бургаския квартал „Акациите“, за да почетат паметта на славните български воини, дали живота си за България.
В храма, изграден благодарение на телевизия СКАТ и нейния собственик Валери Симеонов, бе отслужена тържествена литургия от отец Радослав.

Патриотите от партията на СКАТ в Шумен също отбелязаха празника на Българската армия. Те се включиха в общоградското честване на 6 май, като поднесоха венци и цветя пред паметната плоча „Спасители на шуменските бойни знамена", която се намира пред местния Военен клуб. След ритуала по централния булевард „Славянски” премина и шествие от представителни блокове от военните формирования.

„Славата и величието на нашата войска е основно в миналото – в петте войни, чиято свещена кауза бе обединението на българското землище. В това се състои и основната разлика, която отличава българския войник от всеки друг – той никога не е воювал, за да завладява чужди територии, а само да защитава своята земя. Достойно място в бойната ни летопис заема и Шуменският гарнизон. Той взема участие в множество исторически битки, като сред тях са тези при Дойран, Одрин и Драва “, подчерта регионалният координатор и общински съветник в Шуменския местен парламент Наталия Стефанова.
Членове и съмишленици на патриотичната кауза отбелязаха 6 май в Плевен, Кърджали, Сливен, както и в много други кътчета на страната.


Представители на Националния фронт поднесоха венци и цветя на паметната плоча „Спасители на шуменските бойни знамена

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки