Те го казаха


30 Април 2016, Събота


„Не искам да ме оставят на течение непрекъснато и ГЕРБ да поема цялата тежест за всяко решение.


И утре ще им кажа на партньорите в управлението, че не виждам докога мога да понеса за всяко нещо, което те предлагат и ние подкрепяме, след това да остава само ГЕРБ да се обяснява”
министър-председателят Бойко Борисов си признава, че не може да носи политическа отговорност

„Възможността на премиера като лидер на най-голямата парламентарно представена партия да повлияе на този процес е изчерпана. Той вече се е провалил в опита си да убеди депутатите от ГЕРБ да не вършат безумия. Загуби поредната си битка с Цветан Цветанов. Въпросът дали ще имаме приличен Изборен кодекс или това недоразумение ще влезе в сила не е в ръцете на министър-председателя, а на президента. Така че нашият най-важен разговор оттук нататък ще е с президента, с надежда да наложи пълно вето върху целия текст на кодекса"
Радан Кънев удобно философства отстрани

„Сериозно казвам, че по този начин, както мина през комисия, мине пред пленарна зала, ще бъде краят на тази коалиция. Аз не виждам как бихме подкрепили това, което в комисия подобни дивотии се правят. Това е огромно нарушаване на правата на българските граждани"
социалният министър Ивайло Калфин против новите промени в изборния закон

„Според мен елит в България няма. Има реализирали се пикола, които са станали собственици на няколко хотела. Имаме учени, които са писали за вечната неразрушима българо-съветска дружба, а сега са атлантически специалисти. Това обаче не означава, че такива старци като мен трябва да се правим на мърморещи, недоволни старци в стил “едно време какво беше”.
историкът професор Андрей Пантев

„Законът е един за всички. Законът е един за всички български граждани, независимо дали са роми или българи. Не одобрявам ромските набези към българската общност. Би трябвало да има сериозно санкциониране към всички български граждани, независимо от техния етнос"
циганинът Александър Методиев, по-известен като депутатът бат` Сали

„Уви, някои няма да отворят на Христос. Няма да Му отворят тези, които предпочитат да вечерят сами във вечността, които не предпочитат да обитават свят на любов и молитва, а детерминистична вселена населена с богове, които се надяват да манипулират с помощта на теургии, магии и прецизни калкулации. Те имат нужда от живота на Троицата и от саможертвата на Христос, колкото риба от велосипед“
Михаил Шиндаров, философ

„Варна трябва да се превърне в силна контратежест на София. Икономиката не трябва да се развива само около столицата“
вицепремиерът Томислав Дончев достига до лобистко прозрение

„Увеличават се жертвите на пътно-транспортните произшествия, ние сме на първо място по смърт на пътя в Европейския съюз. У нас на един милион в катастрофи умират 95 души. Една от причините е неподготвеността на шофьорите. Няма как един курс за шофьори да е 20 дни и да няма инциденти на пътя“
експертът по пътна безопасност Любка Маринова

„Близо 1 300 000 хора са избити от западните съюзници за последните 5 години във войни за пари и ресурси, повечето от тях цивилни жени и деца. Обаче вие, госпожо Меркел, страдате само когато хора гинат от руски бомби. Защо американските, английските и френските не ви впечатляват? Защо се съюзихте с бащата на терора Ердоган, който може да изнудва Европа, докато си иска?“
лявата германска депутатка Сара Вагенкнехт пред Бундестага

„Да се правите на яки като героите във филмите или да следвате най-новата мода, това няма да ви направи щастливи. Бъдете скептични към хората, които искат да ви накарат да мислите, че сте значими само ако се държите като героите във филмите или носите дрехи, последен писък на модата. Щастието ви няма цена"
от литургия на папа Франциск за десетки хиляди младежи


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки