Как да се лекуваме с билки при цистит


28 Април 2016, Четвъртък


Рецепта 1: В кафемелачка се смила семе от копър. 1 ч.л. от полученото брашно се сварява в 200 мл вряла вода. Оставя се да престои 1-1,5 часа, а след това се изпива заедно с утайката.


Прави се един път на ден – сутринта, на гладен стомах, в продължение на една седмица. Рецептата помага и на жени в зряла възраст, когато често се наблюдава неволно изпускане на урина.

Рецепта 2: Един съд се напълва до половината с овес, заедно с люспите, и се допълва догоре с вода. Кипва се и се вари 30 минути на среден огън. Прецежда се и към отделената отвара се добавят цветове от невен. Оставя се да престои през нощта, като се загърля с одеяло, за да се запази топлината. Сутринта се прецежда и разтворът се пие топъл по 1-1,5 л на ден в продължение на две седмици. Тази настойка помага и при алкохолизъм и за преодоляване пристрастяването към тютюнопушене.

Рецепта 3: В 1 л вряла вода се пускат 100 г свеж магданоз. Оставя се да престои 1 час и се пие ежедневно по ½ чаша. Облекчението настъпва след около 2 седмици.

Рецепта 4: 1 чаша настърган корен от магданоз се залива с 1 чаша горещо мляко. Получената кашица трябва да се изяде в продължение на целия ден.

Рецепта 5: 1-2 с.л. натрошена обикновена рапица се залива с 1 л вряла вода и се кипва на слаб огън за 3-4 минути. Приема се по 1/3 чаша 5-6 пъти на ден.

Рецепта 6: 20 г маточина се заливат с 300 мл вряла вода и се оставят да престоят 1 ч. Настойката се прецежда и от нея се пие по ½ чаша 4 пъти на ден.

Рецепта 7: 30 г сухи листа от мечо грозде се заливат с 0,5 л вода. Течността се кипва за 15 минути и се прецежда. Пият се по 100 мл 3 пъти на ден преди хранене.

Рецепта 8: 2 ч.л. изсушени и смлени на ситно пъпки от черна топола се заливат с 2 чаши хладка вода. Запарва се 12 часа и се прецежда. Изпива се в продължение на целия ден. Дневната доза може да се раздели на 3-4 приема.

Рецепта 9: Приготвя се отвара от царевична свила и дръжки от вишна – по 1 с.л. на 1 л вода. Подслажда се с мед и се изпива на няколко пъти през деня при чести позиви за уриниране.

Рецепта 10: 1 с.л. шишарки от хмел се заливат с 1 чаша гореща вода. Кипват се на слаб огън за 5 минути и се оставят да престоят 1 час. Настойката се прецежда и се приема продължително време по 1 с.л. 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки