Обявиха кандидатите за финансиране по пчеларската програма


Обявиха кандидатите за финансиране по пчеларската програма
26 Април 2016, Вторник


Държавен фонд „Земеделие“ публикува списъка с кандидатите, сключили договори под условие по мярка Г „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери


в Европейския съюз”, дейност 1 „Закупуване на нови кошери за подмяна на стари негодни кошери и/или за увеличаване броя на пчелните семейства в пчелина” и/или дейност 2: „Поддържане или увеличаване броя на пчелните семейства”, за които е осигурен бюджет по Националната програма по пчеларство за тригодишния период (НПП) 2014-2016 г.
За включените в списъка кандидати по мярката се предоставя възможност да получат финансиране за изпълнените от тях договори по НПП в рамките на бюджета на програмата.

Осигуреният ресурс е в резултат на откази и промяна на инвестиции от страна на други одобрени кандидати и промяна в разпределението на бюджета за 2016 г. между мерките и дейностите от НПП. По мярка Г той е увеличен до размер 2 322 775 лв. Списъците с посочените кандидати са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.
По Програмата бяха подадени над 2000 заявления за близо 7,7 млн. лв. Бюджетът по НПП за 2016 г. е в размер на 4 431 526 лв., за който са сключени 1698 договора с одобрените кандидати. Най-много заявления – 1623, бяха подадени по мярка Г, която включва три дейности: „Закупуване на нови кошери за подмяна на стари негодни кошери и/или за увеличаване броя на пчелните семейства в пчелина”, „Поддържане или увеличаване броя на пчелните семейства” и „Закупуване на пчелни майки”.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки