Народни средства за лечение на щитовидната жлеза


14 Април 2016, Четвъртък


Рецепта 1: Смесват се 1 чаша мед от елда, 1 чаша смлени орехови ядки и 1 чаша смлени в кафемелачка зърна от елда.


Взимат се по 2-3 с.л. веднъж седмично на закуска, обед и вечеря, като се преглъщат с вода или чай. Съхранява се в затворен стъклен съд.

Рецепта 2: Приготвя се настойка като в 100 мл 70-процентов спирт се поставят 20 г смлени листа от билката дяволска уста. Оставя се да престои 10-12 дни, след което се прецежда. Приема се 3-4 пъти на ден по 30-40 капки.

Рецепта 3: Смесват се корени от валериана (1 част), листа от мента (2 части), шишарки от хмел (1 част) и 2 с.л. от сместа се кипват в 2 чаши вряла вода. Оставя се да престои 30 минути. Приема се 3 пъти на ден по ½ чаша.

Рецепта 4: Смесва се равни части дяволска уста, корени от валериана, плод резене и кимион. Взимат се 2 с.л. от билковия микс и се заливат с 2 чаши вряла вода. Оставя се да престои 30 минути. Приема се 3 пъти на ден по ½ чаша.

Рецепта 5: Добре начукани 3 корена от лапад се заливат с 0,5 л водка и се оставят на тъмно място в продължение на една седмица. От настойката се взима 3 пъти на ден по 1 с.л.

Рецепта 6: Смлени в месомелачка зелени орехи, брани преди 24 юни, се разбъркват с мед в съотношение 1:1. Сместа се изсипва в стъклен буркан, който се затваря с винтова капачка и се оставя на тъмно място за 1 месец. Приема се по 1 ч.л. 3 пъти дневно преди ядене в продължение на 40 дни. При нужда курсът се повтаря след седмица.

Рецепта 7: Счукват се на каша 2 шепи листа от пелин и се посипват с половин пакетче нишадър на прах (от аптеката). Налага се вечер върху шията и се държи цяла нощ. Необходими са 15-20 процедури

Рецепта 8: Нужно е да се прилага рационално хранене. Много полезни са млечните продукти, явяващи се основен източник на солите на калция. Трябва да се ограничи приемът на продукти, възбуждащи сърдечносъдовата и нервната система – кафе, силен чай, подправки, шоколад.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки