В отговор на вашите въпроси


14 Април 2016, Четвъртък


Дълги години вече страдам от астма. Взимам редовно предписаните ми лекарства, но това само облекчава временно страданията ми.



Има ли някакви народни средства за лечение на това заболяване?
Геновева Василева,
Варна

За бронхиалната астма са характерни периодичните пристъпи на задушаване. Те може да бъдат и слаби, по време на които са възможни прояви на леки покашляния и затруднено дишане. Но и доста силни, които се характеризират с непосредствена заплаха за живота.
За лечението на заболяването с народни средства е необходимо да се знае, че по време на пристъпите бронхите и алвеолите рязко се свиват. При това гръдният кош на болния се свива и дишането се затруднява.

Нашите предци отдавна са измислили немалко средства, които в съчетание с комплексната терапия с традиционни методи дават нелоши резултати. Отделно, страдащите от това заболяване трябва да положат и усилия, за да засилят ефекта от лечението. На първо място, това е да ограничат приема на мляко и млечни продукти, както и употребата на сол.

Рецепта 1: Взима се 1 кг овес и се вари 4 часа на слаб огън. Получената отвара се прецежда и се оставя да изстине. Докато става това, се взимат равни части листа от бреза, малина и чубрица. 5 с.л. от тази смес се заливат с ½ л вода и се кипват. Оставя се да престои 10 минути.
През това време с месомелачка се смилат листа от алое, докато се получи кашеобразна маса от 400 г. В отварата от овеса се добавя билковата настойка, кашата от алое, по  чаша червено вино и мед, 100 мл чист спирт (задължително медицински) и 200 мл краве масло. Всичко това се разбърква добре и се съхранява в хладилник. Приема се затоплено по 4 с.л. на ден.

Рецепта 2: 1 кг орехови ядки се заливат с ½ л водка. Оставя се да престои 7 дена. Приемат се по 30 капки 3 пъти на ден преди хранене, разтворени в топло мляко.

Рецепта 3: Внимателно се измиват 10 яйца, разбиват се, а черупките им се изсушават, след което се смилат на прах. Той се залива със сок от 10 лимона и се оставя да престои 10 дена. След това сместа се прецежда. Жълтъкът на 10 яйца се разбива с 10 лъжици захар. Добавя се 0,5 л коняк и всичко това се разбърква със сместа от яйчените черупки. Приемат се по 30 г, 30 минути преди всяко хранене.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки