Телефонни измамници от Русе наемат пенсионери за „мулета“


08 Април 2016, Петък


72-годишен русенец е бил използван от телефонни измамници в ролята на „муле”.

Автор: Иван Ванев

Той бил нает чрез обява за куриери, разлепена на централен русенски булевард.
Човекът бил изпратен да прибере парите от измамена 80-годишна русенка. Когато старецът бил арестуван, спокойно обяснил на служителите на реда, че бил изпратен от роботодателя си да вземе една пратка.
Случаят е разкрит, след като миналата сряда в полицията постъпил сигнал, че в блок на ул. „Цар Асен” в Русе бдителни граждани са задържали мъж при опит за телефонна измама. Изпратеният на място полицейски екип отвел в ареста 72-годишния русенец с инициали И.С.

Изяснило се, че около 18 часа на 30 март 80-годишна жена, живееща в блока, получила обаждане от непознат мъж на домашния си телефон. Той се представил като д-р Върбанов от Спешна помощ и заявил, че синът й е пострадал и е с 30% изгаряния от електрически ток. Затова трябвало да му се направи спешна операция, за която е нужна сумата от 12 000 лева.
Бабата събрала 1000 лева и докато разговаряла по телефона с мнимия „доктор Върбанов“, се появил дядото. Според указанията на медика тя му дала парите, но бдителни съседи, станали свидетели на предаването на сумата, накарали стареца да върне банкнотите и сигнализирали в полицията.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки