НФСБ почете във Варна паметта на Капитан Петко войвода


НФСБ почете във Варна паметта на Капитан Петко войвода
От името на НФСБ венец поднесоха активистите на партията Димитър Байрактаров (вдясно) и Стелиян Льбославов
12 Февруари 2016, Петък


На 7 февруари членове и симпатизанти на „Национален фронт за спасение на България“ се включиха в отбелязването на 116-ата годишнина

Автор: Десант

от кончината на легендарния хайдутин и борец за свобода на тракийските българи Капитан Петко войвода, което се проведе във Варна – градът, в който той приключва земния си път.
Родолюбците поднесоха венци и цветя пред надгробния паметник на поборника, който се намира в старите гробища в морския град. Сле това те сведоха глави пред паметта му в заупокойна молитва, отслужена от свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия.

„Капитан Петко войвода е един велик българин, отдал целия си живот за това днес нашата Родина да я има. За него много е говорено и още много ще се говори, защото той е не само борец за свобода, но и радетел за правата на обикновените бедни българи след Освобождението. Капитанът е човек, който е имал своята визия не само за периода, в който е живял, но и за бъдещото на българския народ и държава. Затова аз се надявам както днес отбелязваме годишнината от неговата смърт, след още 116 години тук пак да има родолюбиви българи, които да сведат глава пред неговото дело“, заяви регионалният координатор и общински съветник от НФСБ във Варна Димитър Карбов.

Петко Киряков е роден на 6 декември 1844 г. в Доганхисар (днес в Гърция). Башибозуци убиват брат му и братовчед, което го принуждава за захвърли мирния живот и да вземе пушката в ръка. От този момент посвещава живота си на освобождението и обединението на българските земи.


В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
geshev eshev peshev meshev fes
12.02.2016 12:25:27
0
0
znashi gorepososhenite mogat da napravjat analisi na poloshenieto i da vidjat kak da se izsushljat ot neshelani sabitia .
az shiovjah shenen za zapadna berlinshanka i 20 godini bjah nabljudatel
na promenite v balgaria evropa i sveta razformiraneto na bivshata savetska falirala imperia pres 1989 godina ima predistoria v kojato zapadnia blok evrosajusa nato islese ikonomisheskia pobeditel za tova doprinesoha amerikanski evrei koito ne obishat nito komunisma nito fashisma .turzi koito ne obishaha komunistisheska balgaria i zatova sabiraha svedenia kade sa slabite mesta na balgaria za da ja ujasvjat tam i za da kashat na turskite tajni slushbi koito pak da ubedjat amerikanzite she se shustvaha isnudeni da priemat hristianski imena i she balgarite bili verni vasali na savetskia sajus i kakto ali agcha,sivite valzi i ziganite pomagali na amerikanzite taka balgarite i shervenite valzi pomagali na savetskite si gospodari kakto v james bond filma ,,,ljubovni posdravi ot moskva ,,a istoshno germanzite pak iskaha da badat kato tehnite bratja i sestri da shivejat v svobodnia svjat drugite evropejski narodi pak bjaha podlagani kato polugladni kamili i magareta koito se stremjat kam oasisi palni s prjasna voda furmi i mladi hubavi kamili da se stremjat kam oasisi na lishno shtastie koito mosheli da badat dostignati edva sled padaneto na komunisma zatova alternativite za balgaria sa ne turzisazii ,islamisazii ziganisazii komunisazii a evropeisazii i sozialisazii i dori nazional-sozialisazii.az lishno preporashvam internet klub kafeneta na balgarskite fabrikanti ,targovzi ,bisnesmeni i bisnesdami vapreki she ako me pitat kade shelaja da prekarvam zimnite mesezi ako imam pari shte isbera njakoi topli zakatani jjachteni pristanishta kato v balearskite i kanarskite ostrovi a ljutno vreme balshik ,sveti vlas i podobni .a na tesi koito mi preshat i barkat i obarkvat lishnia shivot shte im napravjat hipnosa vinagi kato iskat da mi preshat i barkat obarkvat lishnia shivot da zaposhvat da si barkat v zadnika moshe i da otkrijat neshto .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки