Проверките срещу скандалния кмет на село Галиче не откриха нищо


Проверките срещу скандалния кмет на село Галиче не откриха нищо
Селяните от Галиче мълчаха, когато Ценко Чоков (снимката не е колаж, той така си изглежда) ги води на море. Даже после си го преизбраха
05 Февруари 2016, Петък


Странно нещо са българските граждани, особено селяните – когато ядат кюфтета хич не мислят за последствията.

Автор: Десант

Така е и с жителите на врачанското село Галиче (близо до Бяла Слатина). Когато това лято кметът заведе 200 от тях на безплатно море – не реваха и даже после го преизбраха, та с благословията на ДПС Цоко Чоков започна своя четвърти мандат.
А после изведнъж почнаха да реват като ранени глигани, че синовете на Чоков налитали да бият местни младежи, че кметът се държи като феодал (нищо подобно – изглежда и се държи като мутра!), а в татковината ни нямало правосъдие, защото полицията арестувала единия от синовете на кмета, защото счупил черепа на местен младеж, пък съдът го пуснал под гаранция.

И сега синчето щяло да въздейства на свидетелите и на бития в правилна посока, т.е. ще им помогне да си спомнят, че не е имало нито бой, нито кюфтета.
Цялата тази история щеше да се спихне като ненаписан акт за превишена скорост, колчем от шофьорската книжка на провинилия се надникне банкнота с лика на Пенчо Славейков, ако не се бе намесил главният прокурор Сотир Цацаров. Което не се случва за първи път, тъй като кметът Чоков има малко странни начини да раздава свое правосъдие.
Преди година негов политически опонент се оплака, че лично кметът е запалил две от колите му – видял го с очите си. Самият Чоков отрече всичко. По-късно в селото пламна къща.

Оказа се, че синът на собствениците е един от свидетелите по делото, образувано срещу кмета за незаконно придобиване на земеделски земи. Пострадалото семейство пък твърди, че неведнъж е подавало жалби в полицията срещу Чоков заради заплахи.
Междувременно в медиите се появи снимка, на която се вижда как полицаят, който е трябвало да разследва палежа, пие на една маса с Чоков. Това коства поста на шефа на областната дирекция на МВР във Враца Иван Кирилов, но изобщо не накриви капата на кмета – спечели избори за четвърти път.

Та да си дойдем на думата за побоите и освободеното под гаранция кметско синче. Жителите на Галиче заплашиха, че селото ще пламне като втора Катуница и главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Окръжна прокуратура-Враца извършване на пълна и всестранна проверка за законност на дейността в кметството от началото на предишния мандат на кмета досега.
Сега идва най-интересното. Оказа се, че прокурорът Веселин Вътов, изпратен да проверява кмета Чоков, е баща на младеж, водещ дело за побой с основен свидетел сина на Чоков.

След като тази баджанашка връзка стигна до ушите на Цацаров, той изпрати в Галиче заместника си Борислав Сарафов, а прокурорът Вътов си направи отвод.
Главният прокурор призна: „Не мога да знам всичко, което се случва в цялата прокуратура, но очевидно е неприятно и хвърля недобра сянка върху цялата проверка”. И допълни, че по принцип врачанският прокурор е следвало да си направи отвод още в началото на проверката.

Ще попитате защо оставихме проверката за самия край, а не я пуснахме да води новинарски информацията ни – как полицаи, жандармерия, прокурори, данъчни са преровили цялата бумащина на кметството и всичките документи за богатството на кмета – умножило се многократно за времето на четирите му досегашни мандата, преди които е бил гол като пушка, и т.н.
Ядец! Единственият резултат е откритието, че кметът Ценко Чоков притежава стадо от 35 благородни елени и кошути, за които няма (засега) документи за произход и за ветеринарен контрол. 

Вероятно дивите животни са вървели немили-недраги из негостоприемното Врачанско поле (спомнете си участта на Ботевата чета!), след което късметът им е провървял и са попаднали в двора на добрия кмет, където ги хранят и поят.
Не се е чуло кметът Чоков да черпи с еленски пържоли и сърнешки кюфтета, нали?


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки