Гостът трябва да спазва правилата на домакина


Гостът трябва да спазва правилата на домакина
В много от страните, откъдето идват мигрантите, многоженството е разрешено и те искат и у нас да имат право на харем
28 Януари 2016, Четвъртък


Прииждащите в Европа мигранти следва да се съобразяват с нашите закони, а не обратното



Пътувам с колата си, пускам радиото и от него се понася песента „Лиляно моме“, но на мен в главата ми текстът звучи по друг начин, докато гумите влизат и излизат от дупка в дупка: „Лиляно моме, Лиляно, я стани рано призори и дупките си погледни, че ми набиха гръбнака, докато карах колата. Лиляно моме, Лиляно, пердетата си спусни, от уроки се пази, че хубостта е до време, а глупостта постоянно бреме“...
Постепенно от Европа ни втълпиха, че трябва да сме еднотипни, еднообразни, да ядем прави краставици, а не криви. Докато не изтрият идентичността на отделните държави членки, няма да се спрат.

И уж съществува Шенген, а два милиона и половина български граждани се изпариха от родината ни. Всъщност какво е Шенген? Бариера, която тарикатите заобикалят, лъвовете прескачат, змиите пропълзяват отдолу и само баламите спират пред нея и чакат като гламави, може би второ пришествие. Но се получи нашествие и никакъв Шенген не може да спре прииждащите от други континенти чужденци.
Европа се видя в чудо и започна да мънка, че те били идвали от страни с древна култура, откъдето се била зародила цивилизацията и ние трябвало да ги приемем такива, каквито са.

От Брюксел се завайкаха, че не сме ги разбрали...
А те нашата култура разбират ли? Изобщо искат ли да я разберат? Защото с действията си показват, че желаят да ни натрапят анархията на една криворазбрана религия, като създават хаос в населените места – побоища, кражби, изнасилвания, убийства...

Гостът е гост, когато се съобразява с домакина, като уважава и зачита правилата в дома му. А не както един бежанец със седем жени се тръшкаше, че в неговата страна многоженството е разрешено и в България трябвало да бъде променен законът, така че и тук да се разреши, та да се чувства добре с харема си. Ами като е толкова взискателен, защо не си е останал в родината, където това му е било разрешено. Да си е стоял там и да си е отстоявал правата и интересите! Какво е хукнал по чужбина?!

Пък като е дошъл тук, да спазва нашите закони, защото те закрилят и хора в неговото положение. Те дори са в пъти повече от полза за него, отколкото за моя народ, който живее в мизерия, но отделя за всички така наречени бежанци от залъка си.
Лиляна песента си припява, че Европа ни дава – хем дава, хем се прави, че не вижда как парата в нейния джоб влиза. Както и в портфейлите на родни и брюкселски политици и управници, дето вече толкова години си пълнят гушите, че не от куршум, а от преяждане ще умрат.

Лиляно моме, Лиляно, я стани рано призори поне дворът си премети, че кой ще те вземе такава, дето не знаеш как се хваща метлата...
България дълги години е била под османско иго. Сега доброволно сме под европейско владичество. И пак продължаваме да играем под чужда сопа – на Европа.
Ще оцелеем ли отново? Може би, ако от Брюксел се смилят над бедния ни народ. Щото нашите празноумни политици могат да ни докарат само гърбици.

Димитър Душков,
Белене


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки