Закриват Контролно-техническата инспекция към МЗХ


Закриват Контролно-техническата инспекция към МЗХ
26 Януари 2016, Вторник


От началото на 2016 г. Контролно-техническата инспекция към Министерство на земеделието и храните се закрива. Решението бе взето в края на ноември м. г.,


след като парламентът прие на второ четене промени в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника. Промените целят оптимизиране на организацията на дейността и функциите на Министерството на земеделието и храните във връзка с регистрацията и контрола на земеделската и горската техника. С приетите промени МЗХ създава информационна база данни за регистрация, отчет и контрол на техниката и на лицата, придобили правоспособност да работят с нея. Активите, пасивите, архивът, както и другите права и задължения на Контролно-техническата инспекция преминават към областните дирекции „Земеделие".

Първоначалната регистрация, промяната на регистрацията и отчисляването на земеделската, горската техника, включително на превозните средства и машините за земни работи, както и техническите прегледи, се извършват в областните дирекции „Земеделие". До влизането в сила на измененията в съответните подзаконови нормативни актове ще се приемат заявления по образците от старата наредба за регистрация на земеделска техника, горска техника и машини за земни работи.

В 14-дневен срок, считано от 11 януари 2016 г., издадените в периода 4-8 януари 2016 г. свидетелства за регистрация, талони за технически преглед и табели с регистрационен номер се преиздават от областните дирекции „Земеделие", като такса за това не се събира. До влизането в сила на тарифата по Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника таксите за дейностите по закона се заплащат по банков път по сметка на областна дирекция „Земеделие".


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки