Хубава работа, ама бургаска


15 Януари 2016, Петък


Бургас въведе иновационен подход в битката срещу вандализма, похвалиха се тези дни от местната администрация. Всеки, дръзнал да троши общинско имущество,

Автор: Севдалина Пенева

ще бъде публично изложен в снимков или видео материал. За целта ще бъдат използвани камерите, монтирани по спирките, в автобусите и на основните кръстовища в морския град. Основно обаче ще се разчита на добрата воля на бургазлии.

Кметът Димитър Николов призовава съвестните граждани да снимат неуморно лишените от съвест, да ги преследват с фотоапарат или камера в ръка, а ценния разобличаващ материал да пращат на общинарите, за да могат те пък да го качват в общинския сайт.
Починът на Николов тутакси предизвика завист сред обитателите на редица други български градове, които поискаха и техните кметове да поведат подобна война.
Но, както се казва, хубава работа, ама бургаска.

Първият въпрос, който повдига подобен кардинален подход, е следният – кой и на какъв принцип ще отсява информацията дали действително става дума за вандализъм, или, да речем, за отмъщение срещу досаден съсед? Поощряването на граждани да снимат хулигани, докато безчинстват, пък си е направо опасно подбудителство към разправа с употреба на физическа сила.
В потвърждение на опасенията по-горе, само два часа, след като на медиите услужливо бяха подадени първите двама „вандали“, застнети как мишкуват около ограда на ул. „Стефан Стамболов“, от общината пратиха спешно опровержение. А историята заприлича на виц.

Всъщност на снимките били „хванати“ служители на общината, които не рушали, а поправяли имущество, но тъй като били новоназначени, никой в общинския пресцентър не ги разпознал. Въпреки молбите до медиите снимките да бъдат изтрити, въпросните служители все още надничат от куп информационни сайтове,( заклеймени като хулигани.


В категории: Бургас , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки