Стопаните отчитат зимните пръскания до 4 декември


08 Декември 2015, Вторник


До 4 декември стопаните трябва да отчетат извършените дейности във връзка със зимните пръскания, съобщиха от фонд "Земеделие".


На 20 ноември приключи приемът на заявления по схемата за държавна помощ, с която се компенсират разходите на земеделските производители по изпълнение на мерките от Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период.
1 500 земеделски стопани кандидатстваха за подпомагане за закупуване на продукти за растителна защита и продукти за ускоряване процесите на гниене на листата на овощните видове, които се прилагат през есента в периода на масов листопад.

Площта, за която е заявена държавна помощ, е 12 212 хектара, докато за пролетните мероприятия бяха подпомогнати 1 484 стопани със заявени 11 700 хектара. Изплатената тогава сума бе близо 1 834 600 лв.
Общият размер на помощта за борба с вредителите по трайните насаждения за 2015 г. е 3 млн. лв. По схемата се подпомагат с до 100 лв./ха с ДДС разходи за мероприятия, които се прилагат през есента - в периода на масов листопад. Срокът за сключване на договори и изплащане на средствата по държавната помощ е 18 декември 2015 г.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки