През 2016 г. не са предвидени пари за довършване на оградата ни с Турция


През 2016 г. не са предвидени пари за  довършване на оградата ни с Турция
За довършването на граничната ограда с Турция са нужни още 34 милиона лева, които не са предвидени в държавния бюджет за 2016 г.
20 Ноември 2015, Петък


Патриотите настояват да се отпуснат допълнителни средства за изграждането на защитното съоръжение

Автор: Десант

Патриотичният фронт настоява за отпускане на достатъчно средства за ускореното завършване на оградата по границата ни с Турция. Това бе подчертано на срещата на лидера на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов и депутатите от родолюбивата коалицията Христиан Митев и Валентин Касабов със заместник-министъра на вътрешните работи Филип Гунев, състояла се на 17 ноември 2015 г.

„Положението със строежа на оградата може да се нарече задоволително, що се отнася до усвояването финансирането на проекта за тази година. Все още обаче много участъци по българската граница остават незащитени от ислямските потоци, прииждащи от Сирия и Афганистан. От Националния фронт сме много притеснени от този факт. Последните събития – атентатите във френската столица Париж, показват, че са нужни много по-бързи и спешни действия за довършването на оградата и оборудването й със съответната защитна апаратура. Финансирането им за следващата година обаче се оказа, че не е предвидено в държавния бюджет“, представи позицията на патриотите Валери Симеонов.

На срещата, на която присъстваха и областните управители на Бургас, Хасково и Ямбол, на чиято територия се изгражда защитното заграждение, бе отчетено, че на бургаска територия строителството му се бави.
„Неслучайно през последните седмици големи групи мигранти преминават границата точно там. Те са се пренасочили от равните участъци на Ямболско и Хасковско, което закономерно доведе до случая с убития на 16 октомври 2015 г. афганистанец, преминал незаконно на българска територията. Всичко това става възможно поради факта, че още има участъци от границата ни с Турция, които нямат никаква защита.

Патриотичният фронт държи твърдо за осигуряване на нужното финансиране за завършването на оградата“, категоричен бе лидерът на НФСБ.
В предаването „Още от деня“ на БНТ той информира, че досега реално са изградени малко над 60 километра от защитното съоръжение, което по проект е едно от най-качествените от подобен тип в Европа. Валери Симеонов изтъкна, че 30 километра от него са направени по времето на кабинета на Пламен Орешарски, а останалата част от оградата е вдигната по инициатива на Патриотичния фронт.

За да се довърши обаче докрай изграждането на съоръжението, ще са нужни още 34 млн. лв., които обаче не са предвидени в държавния бюджет за следващата година. Затова партриотите инициираха среща на Председателския съвет на Народното събрание с финансовия министър, на която Владислав Горанов потвърди, че наистина пари на защитното съоръжение не са заложени в националната план-сметка.
„Ние изискахме от него средствата за това да бъдат взети от резерва на Министерския съвет. Кабинетът винаги разполага с фонд на стойност 60 милиона лв., с който се покриват спешни и неотложни нужди на държава.

С тяхното отпускане ще стане възможно да се завърши изцяло оградата и тя достигне до устието на река Резвая в Бургаска област, т. е. – до самото Черноморско крайбрежие“ – уточни Валери Симеонов. Той е категоричен, че не бива да се правят никакви компромиси или забавяне на строежа, защото към днешна дата охраната на нашите граници от ислямските терористи и спирането на бежанския поток трябва да е първостепенна задача за парламента и правителството.

Само там, където има ограда, никой не може да влезе незаконно в страната – убеден е лидерът на НФСБ, който подчерта, че едва след започването на строителството й в нашата страна, подобни огради за възпиране на мигрантите бяха издигнати в Унгария и Австрия, а понастоящем се проектират в Сърбия и Македония.
Припомняме, че довършването на защитното съоръжение по границата с Турция бе едно от седемте искания на Патриотичния фронт, поставени в края на май 2015 г. пред правителството на Борисов. Ако кабинетът не се беше вслушал тогава в разумните доводи на коалицията, то тя щеше да оттегли подкрепата си за него.


В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
playboy parfjumsho tabakov m
22.11.2015 20:01:30
0
0
spored njakoi knigi na dalekoistoshni filosofi politisheskata dalnovidnost sprjamo sasednite darshavi e da se sledi za politisheskite nastroenia v tjah kakvi partii sa na vlast kakvi skriti ili jasni zeli presledvat i ako imat fajda da se podkrepjat ako ne to da se podkrepjat tehnite protivnizi .a shto se otnasja za meshdudarshavnite otnoshenia te ne sa zadalshitelni za obiknovenite grashdani a samo za tesi koito a gi podpisali .tova znashi ako todor shivkov se zeluval s negovite kolegi darshavnizi to tova ne zadalshitelno za vsishki negovi podanizi da se zeluvat s tesi skoito toj se e zeluval a tesi koito sa mi preshili i preshat da se zeluvam s tesi koito obisham ako zaposhnat da se zeluvat vsaimno po zadnizite si tova e prisnak she im haresva svobodnata ljubov .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки