В отговор на вашите въпроси


15 Октомври 2015, Четвъртък


Моля да публикувате изпитани народни рецепти за лечение на вода в коляното.
Христо Кожухаров, София



При претоварване на колянната става, нараняване в областта на коляното, наднормено телесно тегло или хормонален дисбаланс в ставната кухина се набира течност, която избутва капачето напред, коляното се подува и деформира. Кожата там е топла, може да се появи и температура.
Свиванията и другите движения са болезнени. След известно време, при всмукване на течността, описаните явления може да отслабнат. В повечето случаи обаче процесът напредва и в крайна сметка, ако не се лекува, коляното може да остане неподвижно.
Народната медицина предлага няколко метода, чиято ефективност се простира от облекчаване на болката до пълното излекуване.

Рецепта 1: Разбиват се добре 6 жълтъка от пресни яйца, по възможност домашни. Счуква се на прах 1 ч.ч. морска сол. Двете съставки се смесват, разбиват се добре, за да се получи мехлем. Взима се парче памучен плат и се намазва с лекарството. Компресът се поставя на болното място и се увива добре. По възможност да се държи  48 часа.

Рецепта 2: Небелени, но добре измити картофи се нарязват на филийки (може и да се настържат с ренде). Налагат се върху болезнената зона, увиват се с плат, за да стоят неподвижно там. Компресът се сменя 3-4  пъти през 30 мин. Вместо картофи могат да се използват и праскови. След четири компреса ще има положителен резултат.

Рецепта 3: Замесва се меко тесто за хляб и се оставя да втаса. Болезненото коляно се намазва добре с олио или свинска мас. Налага се тестото, завива се с вестник и накрая с кърпа. Наложеният компрес престоява така една нощ. На сутринта се сваля и коляното се измива с хладка вода. Процедурата се повтаря 7 дни, за да бъде ефективна.

Рецепта 4: Засегнатото коляно се намазва добре с олио. После отгоре се нанася и домашен пчелен мед. Върху него се поставя марля, поръсена с негасена вар. Всичко се увива с памучна кърпа и се закрепва добре. Компресът престоява така една нощ. Трябва много да се внимава негасената вар да не влезе в досег с кожата, защото ще я изгори.

Рецепта 5: Вари се каша от царевично брашно. Коляното се измива със сапун и хладка вода. Подсушава се добре. Царевичната каша се налага върху болезненото коляно. Бинтова се, но не прекалено стегнато и компресът остава така през цялата нощ. Ефектът се постига след 10 дни.

Ето и няколко съпътстващи съвета от Петър Димков.
* При седене или лежане добре е болният крак да бъде приповдигнат на възглавница или столче в областта на болното място.
* Добре е едновременно с налагането на лечебна смес върху болното коляно на здравото да се поставя обикновен компрес, натопен в хладка вода.
* При силни болки на коляното да се прави млечен компрес с извара. След като попремине болката, да се прилага някоя от горните рецепти.
* След оздравяването в продължение на 1 година да не се упражнява никакъв спорт, да не се правят резки движения, а зимно време да се носи на пострадалото коляно заешка или друга кожа с козината навътре.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки