Сложиха 137 знака на 8-километрова отсечка


Сложиха 137 знака на 8-километрова отсечка
Пътните знаци са монтирани през 3-4 м. Има дори такъв, който те отвежда към... гората
02 Октомври 2015, Петък


Всеки от нас може би стотици пъти през живота си е споменавал една стара българска поговорка – „Хвърлени пари на вятъра”, имайки предвид,

Автор: Янко Георгиев

че не сме направили добра инвестиция. Това се вижда много образно, когато пътуваш по пътя между село Сестринско и Стамболово, който свързва Хасковска с Кърджалийска области. Става дума за трасе от 8 км, на което има поставени цели... 137 пътни знаци в двете посоки. Такава гледка може би никъде другаде в страната, а защо не и по света, не може да се види.

Според шофьорите те са напълно излишни. Водачите обясняват, че за отсечката от 8 км са необходими не повече от десетина знака. Но очевидно тези, които са изпълнявали проекта с европейски пари, са били на друго мнение. И дори са сметнали, че е по-добре, ако пътните знаци са поставени през 3-4 метра.
На всичко отгоре, те са наполовина по-малки от обикновените и не отговарят на Българския държавен стандарт. Куриозната ситуация продължава и с това, че са поставени близо 20 знака на отбивки, които идват отникъде и стигат доникъде. Например знак „Стоп” има на отклонение на пътя, водещо към лозя. Същият знак е поставен и на 15-метрова отсечка, която те отвежда в гора.

Никога няма да стане ясно защо недоразуменията са толкова много. Хората от околните населени места, които ползват въпросното шосе, асфалтирано с пари програмата „Развитие на селските райони 2007-2013”, са убедени, че в  пренаселването му с пътни знаци има някаква далавера.
Продължавайки по него след „обновения“ участък и стигайки до с. Жълти бряг, обстановката коренно се променя. Там асфалтът е износен, има и дупки. А знаци дори липсват. В центъра на селото шофьорите се сблъскват и с друго недомислие – няма знак, който да показва кой има предимство и кой не. Но какво ли няма да видиш по пътищата в България...


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки