НФСБ почете Независимостта на България


НФСБ почете Независимостта на България
Председателят на НФСБ Валери Симеонов (вляво) и депутатът от Патриотичния фронт Христиан Митев поднасят венец пред мемориала на 24-ти Черноморски полк в Бургас
25 Септември 2015, Петък


Патриотите отбелязаха 107-та годишнина от провъзгласяването на независимата българска държава през 1908 г.

Автор: Десант

Членове и симпатизанти на „Национален фронт за спасение на България“ от цялата страна се включиха в честванията на една от най-светлите дати в родната история – 22 септември. На този ден преди 107 години в старата столица Велико Търново е провъзгласена независимостта на Княжество България от Османската империя. Благодарение на този акт нашата държава заема своето достойно място в Европа и скоро се издига до първа икономическа и политическа сила на Балканите.

В София родолюбците почетоха празника с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Независимостта. На събитието присъстваха областният координатор и кандидат за кмет на столицата Силвия Трендафилова, кандидатите за общински съветници от листата на патриотите, журналисти от телевизия СКАТ, както и членове и симпатизанти на родолюбивата формация.

„Това е празник на родната дипломация, защото независимостта на България е постигната без драматични събития и кръвопролития. За да остане страната ни наистина независима и свободна, тя трябва да се предпази на всяка цена от инвазията на ислямизма и така наречените бежанци“, заяви Силвия Трендафилова.
Тя добави, че за поредна година Столичната община не отбеляза подобаващо националния празник, като дори не е издигнат българският трибагреник на пилоните до Паметника на Независимостта

Патриотите отбелязаха светлата дата и в Бургас.
Пред мемориала на 24-ти Черноморски полк в морския град цветя и венци поднесоха лидерът на НФСБ Валери Симеонов, народният представител Христиан Митев, кандидат-кметът на патриотите в морския град д-р Бойко Миразчийски, кандидати за кметове и общински съветници от листата на родолюбивата формация за Бургаска област, журналисти от телевизия СКАТ и вестник „Десант“, както и десетки членове и симпатизанти на партията на СКАТ.

„България трябва да празнува своята независимост, защото това е цел, към която непрекъснато трябва да се стремим и да отстояваме неотстъпно. Официално се водим за независима държава, всички знаем, че това не е така. В момента България е зависима до голяма степен от решенията, които се вземат в САЩ и в Европейския съюз. Вярно е, че сме членове на ЕС, но това не означава, че трябва да пренебрегваме своите национални интереси, което за съжаление се случва“, заяви Валери Симеонов.

Водачът на листата общинските съветници на НФСБ в Бургас и областен координатор на формацията Ангел Божидаров добави, че е нужна коренна промяна в местната власт.
„Преди 107 години се сбъдва вековната мечта на всички българи – след пет века робство Родината най-сетне е независима. Към днешна дата обаче България е като васална държава, в която чужди сили се разпореждат със съдбата на народа. За да променим това, трябва да не забравяме, че силата е в обединението на всички патриоти. Само така можем да постигнем успех. Местният вот е шансът да поставим на управленски позиции хора, които се грижат за обществото, а не го ограбват“, подчерта Божидаров.


Венец от името на НФСБ пред Паметника на Независимостта в столицата поднесоха кандидатът за кмет на София Силвия Трендафилова (вдясно) и областният координатор на партията Стоян Стоянов

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки