Те го казаха


12 Септември 2015, Събота


„Ако искаме да сме честни пред себе си и пред другите, не можем да не признаем и това, че като народ и като общество, ние нерядко допускаме да ни ръководи не заветът


на Съединението, а богопротивният дух на разединението. Ето защо на този толкова тържествен и празничен ден ние сме призвани не само да отдадем синовна почит към онези, които извършиха делото на Съединението, но и да се вгледаме в себе си днес, в това, което води нашето съвременно общество - дали то е духът на единството и Съединението, или духът на разпада и на разпиляването"
добре е повече българи да се вслушат в този призив на патриарх Неофит

„Нашето население уплаши имигрантите. Властите се стараеха да се държат европейски, но хората излъчваха такава омраза, че това цунами заобиколи България. Те предпочетоха да минат през Македония и Сърбия и причината е, че си извоювахме лош престиж в техните очи. Ние не реагираме на това като европейци"
социологът Андрей Райчев очевидно страда заради нормалната защитна реакция на българите по повод стотиците нелегални имигранти, влизащи у нас

„Върху Надежда Нейнски идеално лепва шаблонът за преуспяващия туземен политик. Според него непотопяемост и пълна безотговорност за последствията от делата му във властта се осигуряват от родова или поне поведенческа отдалеченост от българското, от стриктното изпълнение на поръчките от Вашингтон и Брюксел, както и от поне някаква школовка в западни учебни заведения или институции, особено желателно в САЩ. Де да беше само тя, която успя тук, главно чрез чуждост”
анализ на Кристиян Вигенин от БСП, бивш външен министър в кабинета „Орешарски”, неостанал с нищо запомнящо се

„Тенденцията все повече български учители да се хващат на втора работа, за да свържат двата края, се задълбочава. Вместо да се отдадат на заслужен отдих през лятото, почти всички наши преподаватели работят. Всеки втори учител и всяка трета учителка имат и второ работно място през учебната година, като има случаи на хора дори с две допълнителни работи”
проучване на синдикат "Образование" към "Подкрепа".

„Вече се къпах на Лозенец. И не заради показността, а заради това, че е безопасно. Сега той е един от най-чистите”
кметът на Царево Георги Лапчев дава личен пример на уплашените туристи

„Kаквото и да е било оръжието на убийството на писателя Георги Марков, то е нещо значително по-сложно от всичко, с което имаме опит във Великобритания”
заключения на Скотланд ярд за убийството на българския дисидент

„Във футболния съюз има няколкостотин фалшиви клуба, които не развиват дейност, нямат отбори, но държат Общото събрание на БФС. Това дава на Боби Михайлов две трети мнозинство, защо някой друг би се кандидатирал? Това са фалшиви избори. Боби Михайлов ще си стои начело на БФС от позицията на собственик. От позицията на човек, който с Камен Костадинов и Делян Пеевски имат футболни клубове, които му дават мнозинството. "Левски" е очевадно политически зависим. В момента Министерството на спорта е започнало разумна процедура в другите колективни спортове по изчистване на фиктивните клубове. Държавата е длъжна да се намеси, ако иска футболът да бъде спасен. България трябва да си въведе законодателство като испанското или гръцкото. Законодателни промени са необходими. Футболните клубове трябва да спрат да бъдат псевдоакционерни дружества, трябва да се даде възможност клубовете да бъдат сдружения с нестопанска цел, трябва да се изчистят фиктивните клубове от Общото събрание. Но е ясно, че управляващото мнозинство в лицето на ГЕРБ и ДПС няма да се справи с проблем, от който черпи дивиденти"
Татяна Дончева с внезапно свое мнение за положението в българския футбол


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки