Валери Симеонов: България не може да издържа финансово хора, тръгнали да си търсят късмета


28 Август 2015, Петък


Част от хората, които се отправят към Европа, са бежанци, но останалите са авантюристи. Това са млади мъже, изоставили семействата си, жени със или без деца.


Те не са от кризисните райони, генериращи бежанци, а именно – Сирия, Ирак или Афганистан. Това са хора от Африка, Магреба и т.н., които търсят да се доберат до по-лек и добре платен живот. И най-вече до социалните системи на осигурена Европа.
Това заяви в предаването на БНТ “Денят започва” Валери Симеонов, председател на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт. Той бе категоричен, че нашата граница е много по-добре охранявана от тези на съседните ни балкански държави.

„Готови са вече новите 10 км от защитното съоръжение в района на Лесово, ускорено се изгражда то и в района на Капитан Андреево. Това беше един от приоритетите на Патриотичния фронт, той вече се изпълнява и резултатите са налице“, обяви Симеонов.
Според него районите, през които основно преминаваха бежанските потоци, почти вече са преградени. Армията също се включи в опазването на свещената българска граница. Така вече има сигурност за нас и отблъсква всички онези, които искат по лесен начин да преминат в Европа.

„Нашата страна не може да поема допълнителното финансово бреме да издържа хора, които са тръгнали да си търсят късмета. Колкото до Европа, тя трябва да вземе кардинално решение час по-скоро, защото проблемът с бежанците е най-сериозният за момента. Това трябва да се прекрати. Не е допустимо да се продължава преминаването на границите от тези хора и в името на демокрацията и съпричастността да се съсипва нещо, което вече е изградено и работи сравнително стабилно“, каза още Симеонов.

По отношение на предстоящия вот той обясни, че има коалиционно споразумение между НФСБ и ВМРО само за парламентарните избори и за парламентарната дейност. Той подчерта, че коалицията работи добре и стабилно в Народното събрание.
На местните избори двете партии ще се явяват поотделно, но с уточнението, че Политическият съвет на НФСБ е препоръчал на своите структури навсякъде, където това е възможно, да се прави коалиция с ВМРО.

Валери Симеонов бе категоричен, че фронтът по никакъв начин няма да допусне коалиция или какъвто и да е допир с ДПС. По думите му това е най-вредната партия за българската държава, която я разрушава чрез противопоставяне на етносите, икономическо източване от кръгове от фирми, узурпиране на властта и геноцид спрямо българското население в смесените райони.

“НФСБ обаче не е политическа формация, която страда от егоцентризъм. Ние ще подкрепим всяка доказана добра кандидатура по места, с изключение само тези на ДПС. За нас главната цел е успехът на България, успехът на всяка община, благоденствието на хората”, заключи Валери Симеонов.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки