Те го казаха


04 Юли 2015, Събота


"България е на първо място по ниска продължителност на живота и висока смъртност.


Все още не можем да намалим детската смъртност до показателя, постигнат в страните от Европейския съюз през 1995 година. Разходите за здравеопазване нарастват с 10% повече на година, отколкото брутния вътрешен продукт на страната. Освен това разходите на НЗОК нарастват много по-бързо от приходите. Здравноосигурителният модел в България е счупен през 2013 година“
здравният министър д-р Петър Москов

„В българското здравеопазване се наливат пари колкото за десет магистрали "Тракия," че и отгоре, а пак не стигат. Независимо от факта, че се дават 4 милиарда за здраве, Здравната каса и тази година ще поиска още 200 милиона в бюджета си. Тая нема да стане"
министър-председателят Бойко Борисов

„Случващото се в здравната система е в състояние на свободно падане и ако не се вземат някакви мерки, това ще се прояви в следващите няколко месеца"
финансовият министър Владислав Горанов

„Делян Пеевски беше с неприятна външност, затова не го харесваха хората"
бившият служебен премиер Георги Близнашки и най-активен „протестър“ срещу кабинета „Орешарски“

„В България няма да се върна. В Гърция всичко е по-различно. Аз имам две деца, които са безработни, които също имат две деца. Аз ги издържам всички. От понеделник до петък чистя къщи, а в петък, събота и неделя работя в таверна. Ако останеш в България повече от три дни си губиш работата в Гърция и след това е трудно да си намериш нова"
българка, живееща и работеща в Гърция, разказва по телевизията

„Демокрацията в България е в упадък вече осем години. Страната е с нестабилна демокрация. Неефективността и корупцията в политическата и съдебната система са основните проблеми, а доверието в демократичните институции е изключително ниско. Банковата криза от 2014 година се дължи на задушевната връзка между бизнесмени и политици"
из годишния доклад на неправителствената организация "Фрийдъм хаус" "Страни в преход"

„Ако Полша и Румъния разположат на територията си американски системи за противоракетна отбрана ПРО, те автоматично ще станат цели на руските въоръжени сили. Разместването на системите на ПРО, пусковите установки, са насочени към нашите стратегически ядрени оръжия - те са проблем за тях. Плановете на Вашингтон и Европейския съюз са базирани на болна тревога. Тази тревога няма нищо общо с потенциална заплаха от страна на Русия, а цели да покаже единствено подкрепата на НАТО на източноевропейските държави членки в Алианса”
заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Евгени Лукянов

„Русия застрашава човешки живот, когато нейни бойни самолети летят без обявяване близо до въздушното пространство на западни държави или близо до коридори, използвани от международните търговски авиокомпании. Когато ние летим, летим по полетен план - обявяваме го, "пискаме", нашите транспондери са включени, говорим с въздушния контрол, следваме международните закони. Това не се случва с Русия"
командващият американските ядрени сили генерал Стивън Уилсън


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки