Патриотите се преклониха пред паметта на великия Хайтов


Патриотите се преклониха пред паметта на великия Хайтов
На поклонението пред бюст-паметника на Николай Хайтов в столичната Борисова градина лидерът на НФСБ Валери Симеонов изтъкна, че заветите на Николай Хайтов никога няма да бъдат забравени
03 Юли 2015, Петък


Родолюбивата коалиция отбеляза 13-ата годишнина от смъртта на големия писател и радетел на българщината

Автор: Десант

На 30 юни – деня, в който се навършиха 13 години от кончината на големия писател Николай Хайтов, почитатели на творчеството му и последователи на родолюбивото му дело от цялата страна, водени от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, се събраха в София, за да отдадат своята почит към паметта на автора на „Шумки от габър“, „Диви разкази“ и „Капитан Петко войвода“.

Председателят на „Национален фронт за спасение на България“ и водач на парламентарната група на ПФ Валери Симеонов, лидерът на ВМРО- БНД Красимир Каракачанов, народните представители Валентин Касабов, Борис Ячев, Христиан Митев, Димитър Байрактаров и Славчо Атанасов, заместник-председателят на НФСБ Данчо Хаджиев, синовете на великия писател – арх. Здравец Хайтов и скулпторът Александър Хайтов, който е и член на Националния съвет на НФСБ, журналисти от телевизия СКАТ, както и десетки жители на столицата, поднесоха венци и цветя пред бюст-паметника на писателя в Борисовата градина.

В началото на поклонението водещата на предаването „От българско по българско“ Галя Асенова прочете на фона на любимата песен на Хайтов „Руфинка болна легнала” части от публицистичната му книга „Бодливата роза“. Припомняме, че Николай Хайтов е един от първите радетели за опазването на родната гора, а есетата в „Бодливата роза“ са първите на тази тема.

„Николай Хайтов е духовният водач на партия НФСБ и на Патриотичния фронт. Той не само е велик писател, драматург и сценарист, но и велик политик, който набеляза проблемите в нашето общество, както и техните решения”, заяви пред събралото се в Борисовата градина множество Валери Симеонов. Той добави, че заветите на писателя никога няма да бъдат забравени.

„Вече 13 години сме тук и ще продължаваме да бъдем, докато сме живи. Хайтов ни показа как да браним родното и ние ще продължаваме да го правим, напук на враговете на България”, категоричен бе председателят на партията на СКАТ.
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пък подчерта, че Патриотичният фронт е поел важно обещание към българския народ и страната.

„Ако не се опитаме да спрем разграбването на държавата ни, след две-три години може да е късно. Мечтая за деня, когато великаните, стълбовете на българщината като Вазов и Хайтов ще бъдат изучавани, за да полагат основите на нацията ни. Ако обществото ни познаваше по-добре класиците на българската литература, може би щяхме да бъдем по-добри и национално солидарни”, заяви Каракачанов.
Думата взе и депутатът от ПФ Валентин Касабов, който отбеляза, че вече е започнало новото Възраждане на България.

„Неговото начало постави самият Николай Хайтов – със своите творби и послания за поколенията. Ние не можем да отстъпим от посоката, която той ни даде. От надеждата, че България ще я има вечно, така както ще останат вечни и неговите слова“, категоричен бе народният представител, който е и заместник-председател на НФСБ.
В края на поклонението всички присъстващи почетоха паметта на големия родолюбец с дълбок поклон и минута мълчание.

В Бургас родолюбците от НФСБ, както и журналистите на телевизия СКАТ и вестник „Десант“, също преклониха глава пред делото на Хайтов и поднесоха цветя пред мемориалния кът на писателя, обособен в редакционния офис на двете патриотични медии.


Цветя отрупаха и мемориалния кът на писателя в офиса на телевизия СКАТ

В категории: Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Жан Соломонов
09.07.2015 16:24:35
0
0
Мир на Праха му.Колко жалко,че никой не се замисли да го предложи за Нобелова награда.За мен той е на нивото на Иво Андрич, но завистта българска ни яде ли яде...
2
09.07.2015 16:19:18
0
0
1
бай кольо безпартиен патриот -
08.07.2015 05:42:24
0
0
ЦЕЛИЯ ЖИВОТ НА ХАЙТОВ БЕШЕ ОЧЕРНЕН ОТ КОМУНИСТИТЕ.НАВСЯКЪЛЕ ГО ТОРМОЗЕХА И СПЪВАХА..ХАРЕСВА МИ ПФ КАТО НАЙ ПАТРИОТИЧНАТА ПАРТИЯ .ХАРЕСВА МИ КАТО КОРЕКТОР КОРЕКТОР НА ГЕРБ НО В ГОЛЕМИТЕ РАБОРТИ ГО ПОДЪРЖА.ЗНАЧИ ЧЕ СА МЪДРИ/-ПАТРИОТИ.НА ИЗБОРИТЕ ДА СЕ ПОДЪРЖАТ С ГЕРБ ЗА ДА СПЕЧЕЛЯТ ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ.НАРОДА В ПОВЕЧКЪЕТО ВЯРВА НА ГЕРБ/ВЪПРЕКИ МРЪСОТИИТЕ НА ''ОННЕЗИ''ПРИ ГОЛМ ПРЦЕНТ НА ГЕРБ И ПФ ЩЕ ИМА ДОБРО И СТАБИЛНО УПРАВЛЕНИЕ .ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ И МЪДРОСТ.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки