Рецепти от народната медицина


25 Юни 2015, Четвъртък


В народната медицина има множество рецепти за лечение с ягоди, включително в съчетание с други лековити растения. Предлагаме ви няколко от тях.


Рецепта 1 (при невроза): Смесват се равни части плодове и листа от ягода и червена детелина. 1 с.л. от сместа се залива с 1 ч.ч. вряла вода. Оставя се да престои 15 мин. прецежда се, добавя се 1 ч.л. мед и течността се изпива топла.

Рецепта 2 (при исхемична болест на сърцето): Трябва да се ядат свежи ягоди с кисело мляко и малко мед – по 1 ч.ч. на ден. Това трябва да се прави независимо от сезона. (Замразените във фризер ягоди запазват качествата си в разстояние на 6 месеца.)

Рецепта 3 (при заболявания на бъбреците и пикочопроводните пътища): Смесват се ягодов сок и вода в съотношение 1:1, добавя се 1 ч.л. захар и няколко капки лимонов сок. Всичко се разбърква добре и се пие 2 – 3 пъти на ден преди храна.

Рецепта 4 (при остеохондроза): Смесват се сок от ягоди и от моркови в съотношение 1:1. Пие се в течение на месец по 1/2 ч.ч. 2 пъти да ден 1 час след храна.

Рецепта 5 (при хроничен бронхит): Смесват се сок от ягоди и преварено прясно мляко в съотношение 1:4. Всеки ден се изпива по 1 ч.ч.

Рецепта 6 (при ангина и други болести на гърлото): Прави се ягодов мед. Плодовете се сушат на слънце, докато леко позавехнат. След това се слагат в подходящ съд (буркан) и се заливат с 500 мг мед. Бурканът се затваря добре и се съхранява на тъмно и хладно. През зимата от този мед може да се взема по 1 с.л. 2-3 пъти на ден при всякакви простудни заболявания.

Рецепта 7 (при безсъние): Прави се отвара от корен на валериана (1 ч.л. от билката се слага в 1 ч.ч. вода и ври няколко минути. 1 с.л. от отварата се прибавя към сок от ягоди.

Рецепта 8 (при мокрещи рани, екземи, диатези): На поразените места се поставя каша от смлени ягоди, поставена върху памучна тъкан или марля.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки