Те го казаха


30 Май 2015, Събота


„България ще постигне стабилност с промяната в Конституцията, необратимост на реформите.


Разговарях с мои колеги, юристи, включително конституционалисти, на тема дали не трябва да се върви към конституционна икономия и дали тези промени са необходими, за да върви Законът за съдебната власт. Има различни мнения - някои казват, че и така може да се приеме Законът за съдебната власт, но аз имам памет”
вицепремиерът Меглена Кунева – царица на нищоказването

„Оставката е най-лесната работа, уверявам ви. Това е като да плашите куче със салам, съвсем честно ви казвам. Нещата в България не са розови”
министърът на правосъдието Христо Иванов вади тарикатски речник

"Вързали са ръцете на правосъдния министър и му обясняват, че Цацаров не се пипа, а в останалото се упражняваш. И момчето се упражнява, да не говорим, че няма нито ден стаж. Бил "протестър"! Може да бъде всякакъв, но трябва да има представа от системата, защото детайлите обръщат колата. Той има представи в писане на програми за Брюксел. Но иначе има желание. Затова ние не сме на война с него, а му даваме "заготовки" и му казваме да действа"
Татяна Дончева от „Движение 21” говори бруталната истина

„Аз съм приятно изненадан, че толкова късно започва насилието, но много се притеснявам, че това е началото на дълъг процес. През тези години държавата е била в бедните, корумпирани, дезангажирани и деинтегрирани общества. От години говорим, че нараства напрежението, че конфликтите са неизбежни, че е почти сигурно, че ще бъдат етнизирани, защото присъствието на гета в тъканта на нашето общество, по този ужасяващ начин, по който си седи ромската бедност и всички произтичащи от нея злополуки и нещастия, деградация и безперспективност, неизбежно води до конфликти. И винаги има нещо по-важно - има избори, има реформи, някакви велики неща, които трябва да се правят, и всички успяват удобно да си затворят очите и да се дезангажират от този проблем. Надявам се, че сега може да се стреснат достатъчно всички в държавата, които все още имат някакъв достатъчен ангажимент и някакъв остатъчен капацитет по силата на ролята, която заемат”
да се притесняваме ли от думите на социалния антрополог Харалан Александров?

„Моето лично мнение е, че матура в България трябва да има по математика. Човек, какъвто и да стане - кондуктор или сервитьор, но трябва да може да си прави сметката"
Даниел Вълчев, бивш министър на образованието, се упражнява по темата „матури”

„Матурите не се продават от министерството. Можеш да купиш матурата от хора, за които това е бизнес. За хората, които работят в Министерството на образованието и науката, това е отговорност"
заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева. А откъде изтича информацията, ако не от МОН?

„Тежко е на този, който не умее и не намира начин да се смее. Аз намирам и във всяко критично положение”
великият български комедиен актьор Никола Анастасов


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки