Храни куче... на държавна хранилка


22 Май 2015, Петък


По времето на соца битуваше девизът: „Всичко в името на човека, всичко за благото на човека“. Редовите българи си намигваха дяволито: „Знаем и името на Човека“...

Автор: Диана Славчева

Днес, въпреки гласността и демокрацията, всички се питат: „Кой?“.
Но пък се знае името на Кучето. 
Как кое куче – онова, каракачанското, дето сега му викат българско овчарско. Питомецът на премиера Бойко Борисов – Лазар.
Не че нещо лошо е направило елитното псе. Да му е живо и здраво на господаря си! И със сигурност ще е. Защото за него се грижат „земя и небо, звяр и природа“ и само дето „певци песни за него (не) пеят“. Но най-вече се грижи държавният фонд „Земеделие“, който е решил да субсидира с 30 хиляди лева, дявол знае на какъв принцип, киноложкия клуб за българско овчарско куче, в което членува и любимецът на Бойко Борисов.

Парите се дават за участието на тази порода в киноложки изложби, уточниха във вторник от Министерството на земеделието и храните. Земеделският фонд щял бил да поеме напълно разходите на кучешкия клуб, които са за такси за участие в конкурси, за път и транспортиране на четириногите до конкурсния подиум, за пиар на събитието в уебсайтове, за наем на изложбени площи и щандове, както и за тяхното монтиране и демонтиране...

Ред е на товарищ Путин да прегърне този държавнически почин и да уреди кремльовско финансиране и за своето Йорги-Бъфи, подарено му от българския премиер преди една петилетка.
Така е отколе, народе – независимо дали кучетата (знаем им имената) си лаят, или се скатават като кротки палета, керванът си върви. Естествено, към светли бъднини – на Човека (вече знаем Кой).


В категории: Коментари , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Кристовская
24.05.2015 13:53:56
0
0
С риск малко да се отклоня от темата на г-жа Славчева,чието мнение напълно споделям. Опитвам се да си обясня един нов български феномен- ПОЧИТ пред кучето! Тази масова истерия в всеки дом да има по 1 дори 3 кучета. Техните стопани до такава степен ги обгрижват, превърнали са ги в техни едва ли не божества! Даже понякога си мисля не е нужно да се "правят" на християни. Те просто без да осъзнават са се превърнали в идолопоклонници. Изхождам от това,че дори причинявайки вреди на околните от техните/все пак животни/, те нехаят за ближния- както е казал Господ. В заключение. Имат нов девиз днешните хора - Обичай кучето като себе си, нему се кланяй и нему служи! И като прибавим липсата на състрадание към ближния. Направо заявявам че в България има хора псевдо-християни! Станали волни или не ИДОЛОПОКЛОНЦИ!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки