Обратна връзка


01 Май 2015, Петък


Български рози за Парада в Москва


Създателите на новосформирана страница във „Фейсбук“, титулуваща се „Група 32“, по случай 70-годишния юбилей от 9 май 1945 г. подготвят като дарение за Москва 70 корена от български рози, които да бъдат засадени и обозначени в знак на признателност и като честване на победата над хитлерофашизма.
Организаторите, самоопределящи се като хора, които са се клели да обичат и бранят България, припомнят, че страната ни е защитила своята чест и мира с участието си в заключителната фаза на Втората световна война.

Групата, която стои зад инициативата, ще организира тържественото предаване на розите в посолството на Русия на 5 май. Хореографски танцов ансамбъл ще изиграе мистичното древно българско хоро и ще предаде дарението на представители на посолството. Организаторите са на мнение, че победата над нацизма на 9 май 1945 г. е безспорно историческо събитие, а зачитането му не е въпрос на пристрастие или политика. Те напомнят, че 11 000 български воини платиха със своята кръв за мира в Европа.

„Да поздравиш победител винаги е било въпрос на чест и лично достойнство. Да не го поздравиш означава да се покриеш с позор и презрение. А на България днес Достойнството и Честта са й нужни като жива вода!“ - заявява на страницата си „Група 32“.
Те призовават предаването на розите да премине без знамена, без речи и без каквато и да било партийна символика. Само с цвете.
Членове на „Група 32“


Историята постига стабилност само чрез справедливост

Поздравявам целия екип на „Десант“ с навършването на 7години от издаването на първия му брой. От ден на ден вестникът става по-желан, по-издържан и обогатяващ ни с информация. Благодаря!
Нека Бог бди над делото му, така че журналистическата колегия да продължи да работи все така сърдечно и богоугодно за напредъка на българския род и култура!
Лично аз и семейството ми от 5 години сме целогодишни абонати на „Десант“, негови верни читатели и съмишленици. Затова се молим Бог да благослови и дари с още много сила, бодрост, успехи и победи неговия екип. Амин!

Христина Митева
с. Сухозем


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки