Работният им ден


11 Април 2015, Събота


6 април 2015 г. (понеделник). „БСП не е партия на бедните“, обясни с вид на човек, току-що открил топлата вода, Драгомир Стойнев,


зам.-председател на партията. Странното в случая е само това, че той, а може би и други от ръководството на столетницата едва сега са забелязали колко мастити олигарси има в червените редици на „социалната“ партия.

7 април 2015 г. (вторник).  След епохалното си проникновение, че телетата и агнетата имали свойство да растат и ставали на крава, бик или овен, премиерът Борисов в началото на седмицата пак подхвана животновъдната тема.
„Арабите искат българско агнешко месо, както ние искаме немски мерцедес, но няма...“, обясни популярно той пред участниците в Първата национална дискусия от кампанията „Да! На българската икономика", организирана от в. „Стандарт“ и КРИБ.

След като се направи, че не забелязва очевидното пълноводие от споменатите немски возила по нашите пътища, премиерът продължи в същия шеговит дух.
Той коментира, че у нас имало хора, които се опитали да пробутат на Европа яйца, снесени от нещастните кокошки в птицекомбинатите, за такива, добити от отглеждани на свобода и поради това щастливи пернати. И експертно обясни как ставало това.

Когато яйцата се търкаляли по поточната лента, по тях се появявали „микрочуканчета“, които рентгенът хващал. Какво обаче измислили у нас, за да вземат по-висока цена за продукта си: „Слага го една жена, чакат яйцето, взимат, слагат, не го пуска на елеватора да се търкаля и после с тировете за там, за където е поръчано.“
Да, ама Европа бди, а ако не е чак толкова внимателна, все ще се намери някой нашенец, който да й подшушне каква всъщност е работата.

Колкото до нещастните българи, отглеждащи щастливи кокошки, за да хранят още по-щастливите европейци, то от тях вече никой не се интересува по една съвсем тривиална причина - те отдавна са записани в Червената книга на изчезващите видове.
След това в продължение на поредното си представление Борисов подхвана и безработните, които според него сами си били виновни: „Край Белоградчик виждам кръчма, 20-30 мъже седят, пасища наоколо и нито едно животно. Те си пият ракийката, питам: „Защо не пасете?“ Те: „Ти не ни карай да работим, а малко дигни пенсиите.“

Премиерът и тук е пропуснал в суматохата да забележи, че не малка част от българите действително пасат, тъй като понякога нямат пари да си купят дори хляб. Както и известния факт, че заради ниските изкупни цени на млякото и месото и сиромашкото еврофинансиране животновъдството у нас също е напът да изчезне. Поради което и арабите няма да ядат скоро българско агнешко, за което буквално примирали.
„В Европа по-добри условия за бизнеса от тези у нас няма“, изтърси накрая за потрес на всички присъстващи премиерът, с което сложи край на веселата част и участниците в дискусията се заеха със сериозната работа, за която се бяха събрали.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки