Те го казаха


04 Април 2015, Събота


„Утвърждава се усещането за икономическа безпътица, към която правителството води страната.


Обществото не усеща последиците от провежданата дясна политика. Министър-председателят избягва поемането на отговорност за така наречените реформи особено когато те са свързани с крайно непопулярни мерки, какъвто е случаят със здравната реформа”
шефът на БСП Михаил Миков

„Има общини, в които подобряването на живота там и функционирането на администрацията императивно изисква ГЕРБ да бъдат отстранени от властови позиции”
Радан Кънев от Реформаторския блок, откровено

„Спадът на руските туристи е минимален. Освен това отдавна сме ги компенсирали, говорейки за зимния туризъм. Спадът на руски туристи е около 15 000 души. Очаквам много труден летен сезон заради очаквания отлив на руски туристи. Ако не обединим усилия и не се фокусираме върху всичко, което трябва да свършим – най-вече положителното говорене и промотиране на нашата страна. Ако сами си правим антиреклама, няма кой да ни посети. Чака ни сезон пълен с предизвикателства и много работа”
министърът на туризма Николина Ангелкова не казва, все пак отливът на руснаци ще попречи ли на сезона или не

Кога ще има нов управител на БНБ, зависи изцяло от волята на Иван Искров. Най-вероятно това ще се случи през месец октомври, когато изтича неговият мандат. Ние призоваваме от миналото лято Искров да си подаде оставка. Аз я чувам тази негова готовност от половин година, но няма реални действия”
председателят на Народното събрание Цецка Цачева си признава колко е безпомощна законодателната власт

„Видяхме как няколко месеца съдът ни мотаe. В същото време чухме как се купуват активи за 1 евро. Днес синдиците са там. Добре, че го направихме"
Бойко Борисов, през чийто първи мандат КТБ беше напомпана с държавни пари, днес показва явна загриженост за нея

„Поискаха ми безвъзмездно активи, след отказа ми предизвикаха кризата в КТБ. Иван Искров трябва да си спомни нашия обяд в края на май, когато го предупредих, че срещу банката се готви атака и че той трябва да бъде на мястото си, защото гуверньорът би трябвало да е независим - за това е избран - а не да е податлив на влияния от страна на прокуратурата, МВР, политици и групировки. Не осъзнах само колко безотговорни могат да бъдат прокуратурата и държавните институции“
банкерът Цветан Василев вади мръсни тайни от миналата година

„Могат да се изложат факти. Ако някой смята, че защитата на тезите се изразява в това - поставих нещо, написано в плик, и ако умра, то ще се отвори... Аз тези романи отдавна съм спрял да ги чета"
главният прокурор Сотир Цацаров за заплахата на Цветан Василев, че ако бъде убит, ще бъдат оповестени негови скандални показания

„Комисията „КТБ” вероятно ще предложи промени в Закона за БНБ. Но тази анкетна комисия за изясняване на фактите около КТБ е малко позакъсняла. Искахме законови промени много по-рано, те сега се случват, но пет-шест месеца по-късно”
Иван Искров – нагъл колкото си иска

„Според нас строежът на нов блок на АЕЦ "Козлодуй" е напълно излишен и вреден за развитието на страната, правителството трябва да остави подписания меморандум с "Уестингхаус" без развитие”
От писмо на организацията „Грийнпийс” до министър-председателя, президента, министъра на енергетиката и медиите

„Защо в началото на 90- те силовите групировки взеха футболните отбори и им станаха спонсори, а не взеха театрите в България? Ето защо в Англия Роман Абрамович е собственик на „Челси”, а не на „Ковънт гардън”?”
актьорът Владислав Карамфилов - Влади Въргала в тъжно прозрение


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки