Паспортните служби в Кърджали в стрес – очакват хиляди изселници


Паспортните служби в Кърджали в стрес – очакват хиляди  изселници
27 Март 2015, Петък


Сроковете за валидност на 79 152 паспорта на жители на Кърджалийска област изтичат през тази година, ОД на МВР прогнозира напрежение през лятото.

Автор: Десант

Поне две трети от притежателите на тези документи са изселници в Турция и имат двойно гражданство. Очаква се те да се изсипят в навечерието на местните избори, за да се намесят за пореден път в политиката на българската държава.
За да се осъществи изборния туризъм обаче, документите на екскурзиантите трябва да бъдат сменени. Пикът на подмяната на личните документи се очаква през юли и август.

По традиция всяко лято българските изселници в Турция обсаждат гишетата на териториалното звено „Български документи за самоличност“, а почти денонощните опашки по това време на годината са инфарктни както за чакащите, така и за служителите.
Поради тази причина ОД на МВР в Кърджали излезе със смущаващо съобщение до медиите. В него полицаите призовават местното население да си уреди въпроса с личните документи още сега и да не чака края на лятото, за да не пречи на „българите от чужбина“.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки