В Русе търсят дом за бежанци от Украйна


20 Март 2015, Петък


Докато в Русе се подготвя сграда, която да бъде използвана като арест за нелегални закононарушители, нека се предвидят убежища и за бежанци – етнически българи

Автор: Иван Ванев

от Украйна и Бесарабия. За това призоваха тези дни от Обществен съвет - Русе. Освен родолюбива, идеята е и дунавският град да се посъживи, тъй като в последно време  опустя и много русенци в активна работна възраст живеят извън България.
„Надяваме се в Русе да се намерят достатъчно фирми, които биха предложили работа на бежанци от български произход. Не бива да пренебрегваме факта, че като такива те могат много бързо да се приобщят като наши съграждани“, настояват обществениците.

Русе е град с все още преобладаващо християнско население, съжителстващо като за пример в баланс, мир и разбирателство с множеството етносни и религиозни общности и ние не желаем това да се променя изкуствено. Убедени сме, че българските бежанци, като част от нашия народ, с радост биха приели да живеят и да се трудят сред свои сънародници. Считаме, че това е един акт на промяна в положителен смисъл на демографския срив, на който сме свидетели. Това е нова работна ръка, която би оценила грижата и ще допринесе за развитие на селското стопанство, икономиката и културата в региона, твърдят от Обществения съвет в дунавския град.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки