Грешите, г-н Местан!


Грешите, г-н Местан!
Лютви Местан отказва да говори на официалния български език по време на предизборните си митинги, с което нагло потъпква закона
12 Февруари 2015, Четвъртък


Не Патриотичният фронт, а ДПС и лично вие говорите с езика на омразата



След влизането на Патриотичния фронт в Парламента ДПС и неговият лидер Лютви Местан започнаха активна пропаганда срещу програмата на патриотите и срещу техния съпредседател Валери Симеонов. С най-злостни думи родолюбците бяха наричани ксенофоби, т.е. хора, които провеждат ненавистна и античовешка политика към другите етноси, особено към българските турци и цигани.

В пристъп на истерия г-н Местан не спира да повтаря едно и също - че Патриотичният фронт бил против всякакво участие на тези хора във властта, в управлението на държавата и във всички държавни структури в населените места.
Вярно е, че ДПС трябва да бъде извън властта и парламента, защото тази партия е етническа и се ръководи от чужди сили против интересите на българи, турци и циганите, за които абсолютно нищо не е направила за 25 години.

Тези хора, които ДПС си е заплюла като собствен електорат, са живеели в мизерия, нищета и неграмотност и нищо не е направено за издигане културното развитие на турците, помаците и циганите. Те се държат умишлено в невежество, за да може ДПС да ги използва в изборите.
Във връзка с клеветите на Лютви Местан към Патриотичния фронт и Валери Симеонов, искам да посоча някои факти, които опровергават всички лъжи на г-н Местан.
Така например в с. Зараево, където 80 процента от населението са помаци, цигани и турци, още преди 5 години Валери Симеонов е дарил лични финансови средства за ремонти и различни нужди на местната детска градина и за училището.

Благодарение на него, пак преди години беше създадена организация по почистване и поддържане на гробищата край селото, където лежат тленните останки и на християни, и на мюсюлмани. Нима това е ксенофобско, г-н Местан?
Пак със средства на Валери Симеонов беше открит модерен бръснаро-фризьорски салон, който беше крайно необходим за селото.

Всички тези примери, а те не са само в Зараево, показват, че вие, г-н Местан, не познавате Валери Симеонов, нито политиката и идеологията на Патриотичния фронт. А сипете лъжи с единствената цел да останете във властта като всявате смут сред „вашия“ електорат и го засипвате със заплахи.
Какво ли не чухме от вашата уста! Че Патриотичният фронт е партия от расисти, че Европа ще ни санкционира заради присъствието на ПФ в българския парламент, че ПФ пречи...

На кого пречат патриотите, освен на вас, г-н Местан?! Не Патриотичният фронт и не Валери Симеонов, а вие, г-н Местан, разделяте обществото в България на етнически и религиозен признак. Вие говорите с езика на омразата (вие даже отказвате да говорите български език, който е единствен официален в нашата родина). Вие делите хората на българи и турци, на християни и мюсюлмани и това антиконституционно начало е залегнало в основите на вашата партия още от самото й създаване.

Г-н Местан, в с. Зараево на изборите за Европарламент за ДПС са гласували 183 души, а на парламентарните избори - 294. Всички те казват, че са взели по 20 лв., но се страхуват да го заявят пред полицията, за да не бъдат подложени на гонения от страна на вашите представители в района. Същият страх сте наложили и в останалите малки населени места в страната. Иначе как ще обясните факта, че в обезлюдените български села, населени основно с цигани, процентите за ДПС главоломно растат с всеки изминал вот!

С всичко това искам да ви кажа – не Патриотичният фронт, а вие и вашата партия, г-н Местан, нямате място в българското Народно събрание. И колкото по-рано проумее това българският народ, толкова по-добре за всички ни.
Симеон Балевски
с. Зараево, община Попово


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки