Руши се улица в Бяла, спряха тежките камиони


19 Декември 2014, Петък


Хлътна една трета от платното на главна улица в русенския град Бяла. По тази причина бе забранено движението на камиони.

Автор: Иван Ванев

Улицата от кръговото до моста над Янтра е част от доста натоварен второкласен републикански път, водещ към Попово. Причината за срутването  е пропадане на подпорна стена, съобщи кметът на Бяла Кольо Келерджиев. Според него, става дума за 25-метров участък от пътя, намиращ се в централната част на Бяла, който граничи с високия бетонов бряг на малката река Беленска.
Подпорната стена е пропаднала заедно с тротоара още преди седмица, а тези дни по пътя бяха поставени знаци, които забраняват движението на тежкотоварни камиони с тегло над 10 тона.

Повече от две години се води кореспонденция с областното пътно управление за проблема, но пари за ремонт няма. Отначало се получило само улягане в участъка от пътя, а сега след от дъждовете, се е стигнало и до рухването му. От АПИ обясниха, че движението в участъка се осъществява в едната лента, като за тежкотоварните камиони има обходен маршрут. Все още не е ясно как ще се финансира аварийното възстановяване на пътя.
Заради дъждовете в Западна промишлена зона в Русе пропадна и част от път, свързващ бул. "Трети март" с ул. "Димитър Басарбовски".


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки