Рождественска благословия


Рождественска благословия
19 Декември 2014, Петък


Рождението на Христа е най-важната дата в цялата историята на човечеството.



Никоя битка, никое управление, никое природно явление не притежават такова значение, което би могло да се сравнява с краткия живот на Господ Исус Христос. Една вече 2000-годишна история доказа това.
Ние наричаме онази година „първа“ и от нея започваме да броим нашето време. Дори в известен смисъл бихме могли да кажем, че същинската история започва едва с рождението на Христа. Христос е  ключът на всемирната история – древната Той заключи, новата отключи. Светът въобще се намира под знака на Христос.

Нека се постараем Рождество Христово да стане още и празник. Всички около нас, заедно с нас да се възрадват и развеселят и да почувстват, че Христос се е родил и е дошъл, за да имаме живот и да го имаме в изобилие!
Честито Рождество Христово, амин!

отец Боян Саръев,
храм „Св. Успение Богородично“,
Кърджали



3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
старец на 95
01.01.2015 15:30:31
0
0
АЗ СЪМ МНОГО СТАР И ПОМНЯ МНОГ ДОЬРЕ ,ЧЕ ДВАТА НАЙ ВАДНИ ПРАЗНИКА БЯХА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО И ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО.//КОЛЕДАИИ ВЕЛИК ДЕНБЯХА ПРОИЗВОДНИТЕ ИМ.СЕА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА ЯДЕНЕ,ПИЕНЕ И КАКВИ ПОДАРЪЦИ А НЕ ЗА СМИСЪЛА НА ТЕЗИ ПРАЗНИЦИ,-ИСКАНЕ ПРОШКА ,УВАЖЕНИЕ КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ И ОБИЧТА.НЕ СЛУЧАЙНО ХРИСТОС Е ИЗГОНИЛ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ СИНАГОГАТА.СЕГА ТЕЗИ ПРАЗНИЦИ СА ЗА И ОТ ТХРГОВЦИТЕ.Т.Е. ДАЛАВЕРАТА.А БЕ ЕВРЕЙСКИ ПРАЗНИК,АИНЕ 'А НЕ ХРИСТИЯНСКИ.ИМАШЕ ПОСТИ/РАЗТОВАРАНЕ./НАЛИ В ЦЯЛ СВЯТ НАЙ ГОЛЕМО ТЪРГОВЦИ СА ЕВРЕЙТЕ ТЕ ДИКТУВАТ ПРАЗНИЦИТЕ ,АЕ И НА МЮСБЛМАНИТН И БУДИСТИТЕ.ВИЖТЕ ФИЛМИТЕ ИМ САМО ЗА ДОЛАГЪРИ ГОВОРЯТ.КАТО СЕ РОДИ БЕБЕ К'БИБЕРОНА ИМ Е С ДОЛАР /ТОВА МИ ГО КАЗА АМЕРИКАНЕЦ/.ВТЪЛПЯВА ИМ СЕ ЧЕ ЬЕЗ ДОЛАР СИ НИЩО.ДУХРВНОСТ НЯМА.САМОЗЛАТНИЯ ТЕЛЕЦ.
2
Последовател на Христос
25.12.2014 05:41:38
0
0
Българи и християни в целия свят, да ви е Честита Новата 2015 година и Рождество Христово!Да сте живи и здрави! Новата година да бъде мирна и по-щастлива за всички!Дано от християните в Близкия изток никой повече не загине от този миг нататък!Коледа е езически празник!Най-напред празнуван от българите, когато са били езичници.А на Мохамед - мир на праха му.
1
реалист
20.12.2014 07:57:44
0
0
НЯМА КОЛЕДА А РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО.ПЪРВОТО Е АНТИХРИЧТИЯНСКО ИЗМИСЕНО ОТ ЮДЕЮ МАСОНИТЕ И ТЯХНИТЕ СЛУГИ КОМУНИСТИТЕ.ПРОВЕРЕТЕ РЪКОВОДСТВОТО НА БОЛШЕВИШКА РУСИЯ/СССР/ И ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ ПОЧТИ НЯМА РУСНАЦИ .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки