Григор Велев, политическа партия „Целокупна България”: Между понятията патриот и националист няма разлика


Григор Велев, политическа партия „Целокупна България”: Между понятията патриот и националист няма разлика
12 Декември 2014, Петък


След дълги години опити за обединение на патриотичните сили, най-сетне ние успяхме да го постигнем.

Автор: Десант

 И изключителна роля за това имат НФСБ и нейният лидер Валери Симеонов. 
Ние сме различни политически организации и партии и всяка една носи в себе си своите особености по отношение на политическата си платформа. Трябва да бъда откровен, че не всичко между нас е идеално, но ние сме твърдо убедени, че трябва да положим усилия, за да постигнем единомислие и взаимодействие, защото само така можем да бъдем силни.
Радвам се на изключителния успех, който постигнахме на последните избори, когато създадохме една представителна група от народни представители, които с достойноство защитават интересите на нашето обединение.

Позволете ми да припомня, че ПФ се създаде на базата на доктрината на модерния и градивен национализъм, който включва няколко важни елементи, които всеки патриот трябва да ги знае.
На първо място, това е любовта към нашето отечество, любовта към семейството, рода, нацията, която е носител на историческата памет и на ценностната ни система.

Държавността – уважението към държавните институции и върховенството на закона, националната демокрация, за която говори Левски, за равенството на етническите общности в нашата държава. И, разбира се, не на последно място, защита на националните интереси. Това е платформата на модерния градивен национализъм.
Ние сме против патриотарството, националния егоизъм, ксенофобията, расизма, тоталитаризма и всякакъв вид диктатура. Тези неща трябва да се знаят.

И тъй като много често видни представители на българската интелигенция декларират: „Аз съм патриот, но не съм националист”, кажете на тези хора, че нацонализмът е доктрина, а патриотизмът е елемент от тази доктрина. И между понятията патриот и националист няма разлика.
Бъдете живи и здрави, работете активно за реализиране на нашите цели и задачи не забравяйте, че ние ще бъдем с вас в трудни моменти, ако има такива, а иначе заедно ще празнуваме вашите победи!


В категории: Политика , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Христо Червенаков - Велико Тър
19.12.2014 08:22:28
0
0
Приветствам държанието на Валери Симеонов в парламента. Щом успява да изкарва извън равновесие мазния Лютви Местан-значи държанието му е достойно.
1
Никола Ников
13.12.2014 11:15:51
0
0
Нека поблагодарим на проф. Григор Велев за навременното разясняване на разликата между двете понятия - ПАТРИОТ и НАЦИОНАЛИСТ.
За мен понятието "патриот" е свързано с отношението към Отечеството, към Родината, към Страната ни като географско понятие със всичките й природни дадености.
Понятието "националист" е свързано с политическото устройство, с държавно-правовия ред, с разбирането за геополитическите реалности.

Нацията преди всички е продукт на държавата.
Българската нация, в земите на Балканския полуостров, се е сформирала в ранното средновековие, между 650 и 850-тата година, когато по нашите земи се създава СПРАВЕДЛИВАТА ДЪРЖАВА на БЪЛГАРИТЕ, а споменът за СПРАВЕДЛИВАТА ДЪРЖАВА не може да изтлее във вековете, защото "не се гаси туй що не гасне".

Като аргумент за това привеждам няколко свидетелства от исторически хроники и изследвания:

„След като унищожил Аварската империя, хан Крум запитал аварските пленници: „От какво мислите, че загина вашата държава?” А те отговорил: „От това, че съдиите се съюзиха с престъпниците и крадците; от взаимните клевети, които погубиха храбрите и умните; освен това от подкупничество – всички станаха рушветчии; също и от търговията, понеже всички станаха търговци и се мамеха помежду си; и още – от пиянство, тъй като виното се увеличаваше и всички станаха пияници. От всичко това произлезе нашата гибел.””
„Свидас лексикон”

„Българите съставляват една голяма нация, силна и с голямо войнствено вдъхновение, която е подчинила всички народи, намиращи се в нейно съседство. Един войнствен кавалерист, който бил прегърнал вярата в исляма, заедно с хана е струвал сто и даже повече неверници. Без грамадните укрепления Константинопол не би устоял на една българска атака.”
„Златните прерии”, Массуди, арабски летописец, 943г.

„Когато царуваше Симеон, той вземаше от цялата своя земя данък по едно повесмо прежда, и лъжица масло, и едно яйце за цяла година. Това беше неговият данък нищо друго не искаше той. И в дните и годините на светия цар Петър имаше изобилие във всичко – пшеница и масло, мед, мляко и вино. И благословено бе неговото царство.”


„Поданиците на България от Карпатите, от Егея, от Ядранско (Адриатическо) до Църно море започват да се наричат българи.”
Иван Микулич, сръбски учен

„Който казва истината, Бог вижда. И който лъже, Бог вижда. Българите сториха много добрини на християните, но християните забравиха. Ала Бог вижда.”
Хан Пресиян

„Те, българите, бяха загубили предишната си законност и справедливост..., докато по-рано те най-много почитали тези добродетели, сами достигнали до големи трофеи и градовете, и народите се присъединявали към тях доброволно... Те никога не бяха вкусили от благоразположението на византийските императори и не уважаваха гръцките обичаи, а преди всичко се стремяха към независимост...”
Из „Готският топарх” – летопис от 1002г.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки