България над всичко!


11 Декември 2014, Четвъртък


България, моята родина, отново се разклати от различни събития. Преди месец отново беше разделена от политически борби, които преминаха през поредните



парламентарни избори (но този път извънредни). В резултат – всички отговорни политически формации влязоха в парламента.
Нека да носят така наречената политическа отговорност, ако въобще съществува такава! Но този път поне имаше разговори, диалог и в някои случаи – консенсус. Четири политически сили останаха в опозиция, а останалите три са в управлението на страната.

Истинските български патриоти в парламента подкрепиха новия кабинет, без да искат нещо за себе си. Без да искат да консумират властта. Те загърбиха своите интереси пред националните.
Казаха “да“ с ясното разбиране, че спасяват българския народ от бъдещи безсмислени предсрочни избори за парламент, и то в предстоящата тежка зима. Спестиха допълнително финансовото натоварване на обикновения български народ, което щеше да ги постави в безизходица при различните плащания (ел. енергия, парно и др.).

Патриотите казаха: „България над всичко“, знаейки че може да платят висока цена за подкрепата на новия Министерски съвет. Аз знам, че именно тези български патриоти ще бъдат коректив на новата власт, която трябва да се справи с трудната задача – да измъкне родината ни от батака, в който всички политици по време на прехода я вкараха.
„България над всичко“ казаха и Кубрат Пулев, малката Криси, Григор Димитров и ансамбъла по художествена гимнастика. Първият доказа, че е истински талант, излизайки само след 20 изиграни мача на професионалния ринг на битка за световната титла срещу непобедимия Владимир Кличко.

Българинът, носещ името на известен български хан, е имал много възможности да се бие за друга държава. Но той не продаде Родината си и се бие за България, прославяйки нейното име в Европа и по света.
Малката принцеса Криси стана втора на детската Евровизия. Успех, който дълго време чакахме, отново светът да заговори за България, отново да изпитаме чувство на национална гордост.

А това, което прави топ тенисистът ни Григор Димитров по всички кортове на света, ще остане в спортната ни история завинаги. Той ниже успех след успех и показва, че българският дух е непоклатим, борбен и непобедим.
Ансамбълът ни по художествена гимнастика отново стана световен шампион. Спечелвайки златните медали, нашите момичета обявиха на целият свят, че българите не трябва да бъдат подценявани, че нашите сърца са смели.

Горепосочените от мен имена са истинските посланици на България в Европа и света. Хора, които правят многократно повече, отколкото българските политици за името и славата на България.
От тук идва и въпросът: Какво е направила българската държава като подкрепа за Кубрат Пулев, Григор Димитров, малката Криси и ансамбъла ни по художествена гимнастика? Отговорът е еднозначен – нищичко.

Тези български герои получават подкрепа само от обикновения български народ. Обичаме ги, уважаваме ги, подкрепяме ги и се гордеем много с тях.
Кажете ми обаче с кой български политик се гордее народът ни? Кой български политик е прославял толкова много името на България? Кой български политик е спечелил сърцата на българския народ?

Въпроси, въпроси, все с ясни отговори. Според мен те са българските длъжници за даденото им от нас доверие, което по никакъв начин не заслужават.
Дами и господа български политици – върнете усмивките по лицата на българския народ!

Сунай Ремзи,
Затворът в Белене


В категории: Горещи новини , Трибуна

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
бай кольо на 95 /не е фашист и
12.12.2014 05:08:36
0
0
БЪЛГЕРИЯН,БЪЛГЕРИЯН, ЮБЕР-АЛЕС./БЕЗ ДА МРАЗИМ ДРУГИТЕ ,НО ДА НЕ СМЕ ПОДООГИ НА ЧУЖДИ ГОСПОДАРИ ЗАДА НИ УВАЖАВАТ.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки