За първи път в България: Следят циганин с електронна гривна на крака


За първи път в България: Следят циганин  с електронна гривна на крака
28 Ноември 2014, Петък


Състав на Районен съд - Хасково осъди циганин за това, че е предизвикал катастрофа в нетрезво състояние, като за първи път в България приложи метода

Автор: Христо Христов

 той да бъде следен с електронна гривна.
На 4 ноември Сашо Георгиев  заедно с жена си отишъл при родителите й в село Нова надежда. Там той изпил няколко бири. Качил се на колата си „Фиат” и я подкарал. Минути след това обаче загубил контрол и се блъснал в тухлена стена. Кметът на селото извикал полиция, а служителите на КАТ го тествали с дрегер. Уредът отчел 2, 21 промила алкохол.
Две седмици по-късно той бе предаден на съд. Разпитаните полицаи обясниха, че при инцидента той отдалече миришел на алкохол и че бил пиян. 

Самият подсъдим, който е осъждан и друг път за нарушаване на Закона за движение по пътищата, призна вината си и поиска делото да се гледа по съкратената процедура. Затова магистратите постановиха да бъде осъден на „пробация” с няколко принудителни мерки. На първо място, на крака му ще бъде поставена електронна гривна, за да бъде следен. Така той няма да има право да напуска дома си за срок от половин година. Това не би трябвало да става във времето от 20 часа до 6 часа, защото съдът смята, че точно тогава хората са провокирани да приемат алкохол. След това Сашо ще трябва да си направи задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от  година и половина.

В решението на магистратите се казва още, че подсъдимият, който е с обременено съдебно досие, ще провежда и периодични срещи с пробационен служител за срок от година и половина. Районен съд-Хасково смята, че наказанието е справедливо и обосновано и освен че ще окаже своето въздействие и ефект върху нарушителя, ще подейства предупредително и върху останалите членове на обществото.


В категории: Общини , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ertyuiolkjhfgdt
28.11.2014 14:42:53
0
0
Браво. Разумно е.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки