В отговор на вашите въпроси


20 Ноември 2014, Четвъртък


Има ли изпитани рецепти от областта на природната медицина, с които да се лекуват



или поне да се облекчават страдащи от болестта на Паркинсон?
Стефка Стоянова, София

Болестта на Паркинсон е една от най-разпространените в съвременното общество. Среща се най-често при възрастни хора, но напоследък и при по-млади.
Наричат я болестта на треперещите ръце, описана през 1817 г. от английския лекар Джеймс Паркинсон.
Дължи се на загиване на мозъчни клетки в структурата на главния мозък, наричана „Черно вещество“, и съдържаща допаминергични неврони. Характеризира се с загиване на допаминергичните (произвеждащи допамин) неврони във въпросната структура на мозъка, които служат за предаване на нервните сигнали в организма.

Първоначално се появява тремор (треперене) на ръцете, който се засилва при стрес. Брадичката също потреперва, когато болният е в покой, и спира, когато е в движение. Движенията се забавят, нарушава се координацията.
С течение на времето се наблюдава втвърдяване на мускулите, човек не може да става сам. Появява се болка, изчезва мигането, усмивката, жестикулирането при разговор.
Говорът става трудно разбираем, ръцете и краката с мъка се прегъват в ставите.
Забавя се мисленето, концентрацията, но интелектът и паметта се запазват. Понижава се кръвното.

Често болестта започва от едната половина на тялото и след години обхваща и другата. Проявява се депресия.
Лекарствата и билковите комбинации играят изключително важна роля в снабдяването на нервните клетки с липсващата им химична енергия.

Начини за терапевтично въздействие
Рецепта 1 (Маргарита Вълкова, Варна): Вземат се 15 ментови капки, 20 мл валерианови капки и 15 мл горчива бадемова вода и се смесват. От течността върху бучка захар се отброяват 20 капки (може и върху 1 с.л. захар). След това захарта се изяжда. Капките трябва да бъдат приготвени в билкова аптека.

Рецепта 2 (г-жа Горанова): Сутрин преди закуска се изпива 1/ ч.ч. прясно изцеден сок от коприва. След един час – пак толкова сок от листа от широколист живовлек и след още един час – сок от целина. След като измине един час от приема им, може да се закуси. Тази терапия се прави веднъж седмично.

Рецепта 3 (Станислав Симеонов, Варна): Корени от хрян се измиват добре и се настъргват на ситно ренде. Кашицата се разрежда наполовина с вода, престоява така 36 часа и се прецежда. Полученият сок се смесва със същото количество мед. От тази смес се приема по 1 с.л. сутрин и вечер преди храна.

Рецепта 4 (Виолетка Петкова, Плевен): Баща ми страдаше от Паркинсон и се излекува с покълнала пшеница. В продължение на пет години ядеше от 50 до 200 грама кълнове сутрин за закуска.

Рецепта 5 (Станислав Симеонов, Варна): Болните от Паркинсон да консумират по-често патладжани, пшеничени кълнове и печени картофи.

Рецепта 6 (Мария Даскалова, с. Дондуково, обл. Монтана): При треперене на главата се прави компрес с хляб, напоен с оцет. Отгоре се слага вестник и се увива с вълнен шал.


Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки