Кои всъщност са диваци и варвари


Кои всъщност са диваци и варвари
Телената ограда, която бе издигната по границата ни с Турция, подразни не само бежанците, но и европейците. И всички се юрнаха да я режат
15 Ноември 2014, Събота


Дали ние, които хрантутим бежанците, или тези, дето решиха демонстративно да накълцат оградата по границата

Автор: Веселин Максимов maximov@desant.net

И през миналата седмица не бях европеец в общоприетия смисъл на тази дума. Пак ме тресяха диви балкански нерви, докато гледах швабите и поляците, довтасали насам, за да режат телената ограда на границата с Турция. Те искали символично да я клъцнат, за да ни покажат какви морални уроди сме, та негодуваме срещу сюриите нелегални, ежедневно влизащи у нас от южната ни съседка.

Човеколюбците и хора на по-високо ниво и с по-висш разум обаче се показаха по-големи неандерталци от мен, злобното копеле, когато нашите граничари им отказаха да доближат до оградата. Почнаха да се блъскат като стопроцентови южнобалкански рогачи, за които думата „не” няма никакъв смисъл. За капак, някаква руска телевизия така си монтирала репортажа, че да покаже как граничарското куче - немска овчарка (което беше на петнадесетина метра от цялата галимация), е възпряло групата хамави със секачи за тел. Русия е най-свободната и демократична държава, а от Путин по-благ човечец няма, знаете.

Понеже не за пръв път средно- и западноевропейци ми обясняват какъв съм дивак и варварин, та не пускам горките бежанци свободно да нахлуват в родината ми, бих искал да попитам Гюнтер, Лешек, Гудрун (това е женско име!) или Малгожата дали после, когато въпросните преминат през България и тръгнат навътре в скъпоценния им Европейски съюз, ще им бъде приятно да виснат на техните ръце. Да не говорят и думичка на техните езици, да изсмукват социалните им фондове и отгоре на всичко да им обясняват какви са гадове, защото не гледат с добро око на тях. Дали тогава горепосочените хуманисти няма ядно да се молят скъпите им гости най-сетне да преминат и през тяхната територия, та барем отидат в Скандинавско, нали там всеки прибират.

Не ми е комфортно и от комплексарщината на страхопъзльовците от официалните български власти. За единадесетте нелегални (запомнете тази дума, ще я срещнете отново) сирийци, които бяха изловени в самия център на Бургас, пред Операта, напълно безхаберният пресцентър на Гранична полиция замлъкна като внезапно онемял. Същото е положението и когато трябва на обществото да бъде дадена адекватна информация колко души на ден влизат у нас и накъде се отправят. И изобщо с почти всичко по този въпрос.
За сметка на това пък, нашенски криворазбрани алтруисти се запенват до бяс от плюене в интернет какви чукундури и нечовеци сме тези, дето искаме пълна яснота по този въпрос. И постват клипчета как след бомбардировка в Сирия мъже изравят от развалините на къща двегодишно детенце, което е живо.

Въпросната картинка е наистина трогателна и само завършен изрод не би се трогнал от нея, но какво общо има тя с незаконно пресичащите границата на България? Кога страната ни е отказвала да приеме бежанци – огледайте се, навсякъде са. Не минава информационна емисия без да им бъде обърнато специално внимание. От какво живеят и се хранят те, докато пребивават у нас, ако не от брутния вътрешен продукт, който тези нелюбезни и злобни мизантропи – българските граждани, създават?

Уверявам ви, тези въпроси дори не стигат до мозъчната кора на някоя интернет човеколюбива натура, която на пълен работен ден участва с всички сили по разни измислени форуми и групи с тежки размисли за „огрубялата душа и грозното лице на нашите съвременници, срамувам се, че съм българка”. Виждал съм такова изявление, цитирам го дума по дума.

За веселата бандичка с ножиците за тел ми беше думата обаче. След като нашите не им позволиха да си направят тъпия „пърформанс” до самата ограда, повряскаха нестройно около петнадесетина минути и отпрашиха за гръцката граница. Някак си след туй нищо не се чу за тях. Съвсем удобно никой от нас, репортерите, не си даде труд да проследи действията им, но силно се съмнявам, че съседите са им позволили да си свършат простотията на тяхната ограда. Която гърците, ако помните, съвсем бързо и целенасочено издигнаха. И след това усърдно и без никакви коментари връщаха всички, преминали нелегално границата.

Та, това е думата, хуманисти от всички страни! „Нелегално”. За това негодуват стотици хиляди българи, а не против гладните, уплашени и бягащи от смъртта сирийци да се настаняват в лагери у нас. А вместо тук да идват изтрещели активисти, които си нямат работа в своята страна, е добре от въпросните хуманни и човешки европейски общества да пратят някой лев за помощ, понеже ние задържаме (съвсем условно) мощните вълни към техните отворени и мили граници.

И преди да ми обясняват какви диваци и варвари сме аз и моите сънародници, да се сетят за българските и румънски цигани, които съвсем безцеремонно натовариха на самолетите и ги пратиха обратно откъдето са дошли. Както би трябвало да се прави с всички нелегално отишли където и да било.
Или това не се брои, а?


В категории: Коментари , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Анонимен читател
17.11.2014 11:27:23
0
0
С изв.за неволн.писм.грешка-Против ,съм е.[bluescreen]
1
Анонимен читател
17.11.2014 11:25:08
0
0
Протим,съм чужденци,германци и поляци да ни режат телената ограда на границата с Турция,че емигранти от Африка да идват у нас.В Германия и Полша неще ни пуснат на 1 километър от техните Г.П.П и ще обвинат наши журналисти и граждански организации в шпионаж,но от мен пишещия,кое зависи...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки