Неправилно начислен ток


09 Октомври 2014, Четвъртък


Моят казус е свързан несправедливо начислен ток  от 970 квтч. След като три месеца не ми бе начислявана консумирана електроенергия,

Автор: Христиан Митев юрисконсулт

реших да видя електромера и установих, че е блокирал. Съобщих в енергото и на 19 април 2013 г. го смениха. От следващия месец започнах да си плащам сметките по новия електромер. През това време, докато сменяха електромера, писах до ЧЕЗ разпределение – София, че няма да платя, тъй като нямам никаква вина, че някой не си е гледал работата. Ако не бях се оплакала, сигурно следващия месец щяха да напишат 1570 квтч. От София ми намалиха част от сумата.

Писах и до омбудсмана на ЧЕЗ – София, защото нямам излишни пари, тъй като пенсията не стига дори само за лекарствата ми, а гледам и дете инвалид. Но на 4 септември 2013 г. ми изключиха електрозахранването. Сега съм без ток и в момента живея в едни братовчеди. Посъветвайте ме какво да правя.
Цанка Петкова,
с. Гложене, обл. Ловеч

Ако отговорът на ЧЕЗ не ви задоволява и смятате, че констатациите, направени от дружеството, не са верни, можете:
1. Да се обърнете към Комисията за защита на потребителите като в жалбата си до тях прикрепите копие на вече отправената жалба до електроразпределителното дружество заедно с копие от оспорваните фактури и оттам да получите защита на правата си като потребител. На интернет страницата на комисията: http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=12&document_id=19 има готови бланки за подаване на жалби и сигнали.
2. Да заведете дело пред съд, за което ви препоръчваме да се обърнете към адвокат.

Препоръчваме ви да ползвате адвокатска защита и съдействие.
Настоящият отговор не изключва, а предполага консултацията с адвокат.


В категории: Горещи новини , Кантора Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки