„ЛаФките“ на Пеевски превзеха и Кърджали


03 Октомври 2014, Петък


Започна монтажът на новите 21 павилиони за продажба на цигари, вестници и други дребни стоки в Кърджали, за което всеизвестната фирма „Табак маркет“ спечели конкурс.


За еднотипните будки са предоставени общински терени на възлови места в градския център и по кварталите.
Предложението за „ЛаФките“ предизвика шумни раздори на общинската сесия миналия ноември, подкрепа за него поиска кметът Хасан Азис, но получи обвинения за лобиране в полза на монополиста в разпространението на печатните издания у нас Делян Пеевски. И тогава, и сега никой от съветниците не дръзва да произнесе името на медийния магнат на глас в залата, но местната опозиция на ДПС е категорична, че конкурсът с участието само на две фирми е с предизвестен победител.

Кметът Азис настоя в града да се поставят въпросните 21 павилиони с еднаква визия и повечето да бъдат на спирките за градския транспорт.
Предложението бе прието единствено с гласовете на ДПС, което държи абсолютното мнозинство в Общинския съвет. Условие в конкурса за отдаване под наем на общински терени за 10 г., където да се поставят модерни, топлоизолирани павилиони, бе фирмите да гарантират инвестиционна програма за 300 000 лева, да премахнат старите павилиони за своя сметка и да осигурят подмяната на спирките. В Кърджали не се намери предприемач, готов на такава инвестиционна програма, нито пък да плати авансово 50% и да внесе гаранция от 50 000 лева, каквито бяха изискванията.

На територията на Кърджали има общо 98 преместваеми обекти – тип павилиони, в 75 от тях се продават предимно дребни пакетирани хранителни и нехранителни стоки, плодове и зеленчуци, а останалите 23 са предназначени за продажба на вестници и списания. Това показа огледът на местата, извършен от общински служители преди  провеждането на конкурса.
Разпространители на печатни произведения в града са фирмите СД „Фотон-90“, „Братя Герини прес“ ЕООД, „Минерала-98“ ЕООД и „АМД-7-Димо Габузов“ ЕТ.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки