Отпуснаха 4,65 млн. лв. за изхранване на овце-майки


Отпуснаха 4,65 млн. лв. за изхранване на овце-майки
30 Септември 2014, Вторник


Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ реши да бъдат отпуснати 4,65 милиона лева по държавната помощ de minimis за изхранване на овце-майки.


Тя се дава заради тежката година за овцевъдите и кризата в сектор „Животновъдство“.
Фермерите могат да подават заявления от 23 септември до 1 октомври 2014 г. Конкретният размер на ставките на единица животно ще бъде определен след обобщаване на информацията от подадените молби. Той ще зависи и от спазване на лимита за помощи de minimis – до 15 000 евро на предприятие за период от три данъчни години.

С друго свое решение УС на ДФЗ отпусна на земеделските производители целеви кредит за закупуване на минерален тор и/или семена и използването на неокончателно сертифицирани собствени семена за производство на пшеница, реколта 2015 г. Лихвата по кредита е в размер на 4,5%, но не по-малко от референтния лихвен процент, приложим към датата на сключване на договора за кредит. Финансовият ресурс по целевия кредит е в размер на 10 млн. лв.

Средствата се предоставят от бюджета на ДФ „Земеделие“ до изчерпване на заделените средства. Земеделските производители могат да кандидатстват в периода от 1 октомври до 14 ноември 2014 г.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки