В отговор на вашите въпроси


11 Септември 2014, Четвъртък


Интересувам се от изпитани рецепти, изпълнявани с природни средства,


с които може да се премахнат бенки и брадавици.
Любка Паничкова,
Варна

Брадавиците са най-често срещаните туморчета на кожата. Това са така наречените обикновени брадавици. С напредването на възрастта се образуват „старчески“, които също се дължат на вирусна инфекция.
Трябва да се знае, че всяко кожно заболяване, което започва да става брадавично, изисква посещение при кожен лекар.

Около половите органи понякога се наблюдават т. нар. заразни брадавици, които също имат вирусен характер. При жените се наблюдават и стърчащи брадавици.
Всички те се делят на два вида – доброкачествени и злокачествени (тумори).
Бенките  според онколозите могат да се превърнат в тумори. Един от видовете рак на кожата, в който се израждат бенките, се нарича меланома. Затова към тях трябва да се отнасяме много внимателно и в никакъв случай те да не се чоплят.

При появата на бенки, освен че те трябва да бъдат изследвани, е необходимо още да се избягва прекомерното излагане на слънце, особено в часовете между 10 и 15 ч., когато ултравиолетовите лъчи са най-силни. Да се използват предпазни кремове със слънцезащитен фактор 15 и по-голям, когато човек е навън продължително време.
Трябва също така да се избягват ултравиолетовите лампи и солариумите. Редовно човек трябва сам да следи за наличието на промяна в броя, размера, цвета и формата на пигментираните участъци. При наличие на тревожни белези консултацията с лекар специалист е наложителна.

Срещу брадавици
Рецепта 1 (г-жа Константинова): Смила се кората на два лимона и се залива с 1/2 ч. ч. ябълков оцет. Сместа се сипва в плътно затворен съд, където престоява 8 дни, като периодично се разклаща. След това се прецежда, натопява се в нея тампон и се налага болното място няколко пъти на ден.

Рецепта 2 (Анастасия Козарева): Една ч. ч. лимонтозу и 1 ч. л. готварска сол се смесват с няколко капки вода, докато се разтворят. Маже се вечер. До седмица брадавиците изчезват.

Рецепта 3 (Латинка Шкетиева, Бургас): Взема се коричка хляб и се изпича до тъмнокафяво. След това се напоява с винен оцет и се връзва стегнато върху брадавицата. Ако не почернее за една нощ, да се направи няколко пъти, докато стане черна.

Рецепта 4 (Севдалин Ехлиманов, Шумен): Нарязват се две глави кромид лук на едри парчета. Слагат се в буркан до половината му. Догоре се допълва с оцет, без значение какъв. Така престоява 24 часа, без да се разклаща. След това се налагат парчета лук върху брадавиците, превързват се с бинт или с марля, дори и с домашни принадлежности, като целта е лукът да се застопори върху засегнатите места. Единствено се внимава, ако брадавицата е на дланта или по краката, да не се удрят в твърди предмети, защото оцетът може да размекне костите и да ги направи чупливи. Превръзката остава така една нощ или докато се изпари оцетът. На следващата вечер се прави същото. Положителният ефект се забелязва на третия ден.

Срещу бенки
Рецепта 1 (Мариана Тенева Темелкова, София): На водна баня се възваряват 50 г восък и 30 г прополис. След като се разтопят, към тях се добавя сокът на един лимон. В горещата смес се потапя парченце памучен плат и след като се охлади, се слага върху бенката. След 4 дни се измива място и бенката пада. Ако все още това не е станало, процедурата се повтаря.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки