Мюсюлманската совалка на Бойко Борисов


Мюсюлманската совалка на Бойко Борисов
Посрещачите от джебелското село Припек търпеливо изчакаха Борисов, въпреки че той закъсня с повече от час
22 Август 2014, Петък


На изповядващите исляма в джебелския край той обеща поне 10 зам.- министри, ако ГЕРБ участва в следващото управление

Автор: Гергана Костова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отбеляза висока активност в джебелския край през почивния ден 17 август – поприказва колкото може и остави след себе си селско игрище, ремонт на водоем и на джамия. След което си замина в компанията на гардовете от НСО. Обектите са финансирани с пари от партийната субсидия, т.е. от джоба на данъкоплатците, но той ги откри като лични подаръци за местните хора.

В неделя той първо закъсня с повече от час за посещението си в джебелското село Припек, с което накара хората от други две села да стърчат по мегданите в очакване. Никъде обаче не спести дългите фотосесии с мераклиите да се снимат с него за „Фейсбук“, като навсякъде и нахъсваше предизборно.

Село Припек е известно като „помашкия анклав“ в иначе изцяло населената с етнически турци община Джебел. Именно в това населено място убеденият в изборната си победа експремиер реши, че е подходящо да обещае на мюсюлманите „поне 10 зам.-министри в новото правителство, ако ГЕРБ управлява“. Не пожела да отговори обаче дали това не е резултат от договорки с ДПС за евентуална подкрепа след вота.

Анализирай това

„Имаме две опции след изборите - или управляваме стабилно, ако имаме 121 депутати, или не участваме в каквито и да е коалиции с пазарлък. Една-две години на България след тази криза и тежко положение й трябва стабилност. Държавата трябва да се успокои и хората да се хванат на работа. Ако не спечелим изборите, оставаме в опозиция, това е нормалното”, заяви Борисов на мегдана в Припек.

Според него, ако ГЕРБ спечели мнозинството в следващия парламент, ще разчита на сътрудничеството с всички партии – именно заради необходимостта от стабилност. „Сътрудничество може да се прави с всички  партии и това е задължително. Изборите не са нещо, което трябва да разделя хората. Ние сме доказали, че можем да управляваме сами, но там, където има възможност, работим и в коалиция - в Общинския съвет в Царево си сътрудничим с Реформаторите, а в местния парламент в София със Синята коалиция“, посочи той, но за пореден път се изхлузи от конкретен отговор на въпроса за възможното партньорство с Доган.

Вместо това, лидерът на ГЕРБ се втурна да хули „Реформаторския блок“, който и без друго се тресе от вътрешни трусове. „На реформаторите бих препоръчал да се държат по-уважително, защото е лошо да лижеш там, където плюеш. Пожелавам им приятна игра, успех на изборите и да се видим в парламента”, коментира с присъщия си „политически“ речник Борисов.

И още: „Ако преди 10 години, когато Царят дойде на власт и бе направена коалиция между НДСВ и СДС, нещата щяха да изглеждат други. А вече 10 години разруха, сега се опитват по същия начин с предварителни заявки и манипулации да определят кой какъв да бъде. Затова позицията ми се смени, защото се поставят условия. Какво –  ГЕРБ да победи, а да направим  Радан  Кънев премиер? Аз пия кафе, пия и родопски чай, но не се целивам по Орлов мост като Станишев и Местан, затова реформаторите да се посмирят малко. Какъв играч съм хората ще определят”, рече още той.

Анализирай онова

И тъй като според Борисов сътрудничество може да има с всички партии, то българските мюсюлмани трябва да бъдат мост между партийните формации, но не да разделят хората. „Към момента ГЕРБ и ДПС са партиите с най-много мюсюлмани, за БСП и реформаторите не зная. Не знам какво ще направят Корман Исмаилов и Касим Дал. Колкото повече мюсюлмани има във властта, е по-добре и ако ние участваме в следващото управление, поне 10 зам.- министри мюсюлмани ще има, това е хубаво.

В това отношение ДПС ни превъзхожда. Затова сега в райони със смесено население търсим всички образовани и с добра репутация млади хора от този етнос”, заяви лидерът на ГЕРБ в село Припек.
„Децата ни имат дипломи, но за тях хляб тук няма, всички здрави мъже са на гурбет. Пред инвалиди по болест този какви ги приказва“, шушукаха възрастни жени в работни манти и с шарени забрадки на главите.


Серсем, будала, патлиджан...

В село Горно Кирково баба – изселничка в Бурса, заприщи интегратора на мюсюлманите с въпроса „Турски говориш ли?“. „Серсем, будала, патлиджан, това знам“, ухили се Борисов.
Бабата явно беше наясно, че с пари на ГЕРБ е ремонтиран местният водоем и поиска съдействие за реставрация на рухналия месчит, граден преди повече от 100 години от дядо й. Видимо притиснат от времето, политикът отвърна на старицата да си го реставрират сами.

И след неизменната фотосесия отпраши към следващото си действие в село Велишане, където по програма трябваше пак да се снима и да реализира визита на една чешма, след като е инвестирал партийни пари в ремонта на местната джамия и в изграждането на водопровод, всичко за 25 000 лева.
В предварителното съобщение за совалката на Борисов пък фигурираше и анонс за посрещането му във Велишане с чеверме. Този момент отпадна вероятно заради факта, че лидерът не хапва нищо навън, а и е известен как по официални посрещания тика залъци от питката в гърлата на момичетата в народни носии.

В седмицата след активния почивен ден на експремиера в три действия не бяха регистрирани особени реакции на скандалните му заявки от Припек. От НФСБ и ВМРО, обединени в коалиция „Патриотичен фронт“, обаче подчертаха, че „определянето на квоти според религия, етнос, пол, сексуална ориентация и т.н. не е интеграция, а е точно обратното – разделение, привилегии и настройване на едни групи български граждани срещу други.

С идеите си за кадрова политика ГЕРБ все повече заприличва на етническата и противоконституционна партия ДПС, която превърна партийната и етническа вярност в нещо много по-важно от професионализма и честността. Вероятно именно затова Борисов продължава да шикалкави по въпроса дали ще работи заедно с ДПС след изборите“ – коментираха патриотите.


По стрък гербер за бате Бойко

В категории: Политика , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
без омраза
28.08.2014 09:16:16
0
0
ОТ ВЪЗРОДИТЕЛНИ ПРОЦЕС НАЙ МНОГО ПОСТАДАХА ОБИКНОВЕННИТЕ ТУРЦИ,А СПЕЧЕЛЕХА АГЕНТИТЕ НА ДС ДОГАНОВЦИ,КОИТО СЕГА СА НАЧЕЛО НА ДПС.ТЕ ГЛАСУВАТ ОТ СТРАХ ЗА ДПС,ЗАЩОТО ДОГАНОВЦИ И ПЛАШАТ С НОВ ВЪРЗ.ПРОЦЕС,КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ СЕГА СМЕ В ЕС ,А НЕ В ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР.ТАКА ,ЧЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ТУРЦИ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ.ИНАЧЕ ЩЕ ГИ БИЯТ ОТ ВСЯКЪДЕ.ИМАТЕ УМНИ /А НЕ МОШЕНИЦИ/,ХОРА.СЛУШАЙТЕ ТЯХ.ОБИКНОВЕННИЯ БЪЛГВРИН НЕ Е МРАЗИЛ ТУРЦИТЕ ,А ТЕХНИТЕ ГЛАВАТАР ,КОИТО ГО НАСТРОЙВАТ ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ.А БЕ ДОНОСНИЦИ НА ....
2
хаха
25.08.2014 10:05:48
0
0
От ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НА УМЕН Е БОЙКО ...
... ЗАЩОТО ДРУГИТЕ БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ СА
ПРОКОМУНИСТИЧЕСКИ./АТАКА.ББЦ,РБ И ДОНЯКЪДЕ НФСБ/КОЙТО
ГХМЖИ ОТ КОМУНИСТИ.
===============
Умен си колкото бат'ти Бойко!
Гъмжи от комунисти най-много в партия ГЕРБ - Борисов, Цветанов, Цачева ...
1
23.08.2014 13:26:02
0
0
От ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НА УМЕН Е БОЙКО И ЗАТОВА ВИНАГИ ПОБЕЖЛАВА,ТОЙ РАЗБИРА ЧЕ ТУРЦИТЕ НЕ ОБИЧАТ ВЪРХУШКАТА ИМ/АГЕНТИ НА ДС/ И ГЛАСУВАТ ОТ СТРАХ.ЗАТОВА С ТАЗИ АКЦИЯ ,СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ТУРЦИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ.ТОВА САМО ТЪПАНАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГО ПРОУМЕЯТ.ТАКА И ЩЕ БЪДЕ НА ИЗБОРИТЕ,ЗАЩОТО ДРУГИТЕ БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ СА ПРОКОМУНИСТИЧЕСКИ./АТАКА.ББЦ,РБ И ДОНЯКЪДЕ НФСБ/КОЙТО ГХМЖИ ОТ КОМУНИСТИ.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки