Как да лекуваме бронхиалната астма


14 Август 2014, Четвъртък


Рецепта 1 (Иванка Дичева, Казанлък): Взема се корен от хрян, настъргва се и се смесва с мед едно към едно. Първия път се приема само 1 ч.л., за да се провери


дали има дразнене на стомаха. Ако има, продължава се с тази доза, а ако няма, се преминава към 1 с.л. един час преди хранене. Лечението продължава един месец през пролетта или есента.

Рецепта 2 (Иванка Димитрова Маркова, Варна): С тази рецепта излекувах сина си преди да постъпи в първи клас. Той получи астматичен бронхит след прекарана бронхопневмония и при най-малката настинка започваха мъчителни пристъпи на кашлица. В продължение на 8 месеца – от октомври до май, без прекъсване, му давах вечер един цял лимон, предварително измит и нарязан на четири, сокът изстискан и смесен с чист пчелен мед, както и вода, така че нито да е сладко, нито – кисело. С лъжичка му го давах, после той топеше нарязаните корички в мед и ги изяждаше. След този период, а и същата зима вече не боледуваше.

Рецепта 3 (Бонка Тасева, Ловеч): Използва се черен бъз. Той се бере от 5 до 10 септември, когато е в най-доброто си качество. Взема се бурканче от бебешка храна и в него се наронват черните зърна, като се пълни догоре. Слага се само 1 ч.л. захар, без вода. Стерилизира се 10 мин. При нужда от него се взема 1 ч.л. за деца и съответно 1 с.л. за възрастни. Моята леля, която боледуваше от бронхиална астма и спеше с четири възглавници, след като една зима го вземаше редовно, се почувства много по-добре.

Рецепта 3 (Киряки Димова Митрева, с. Лозенец, община Царево, обл. Бургас): Моят син с тази рецепта се оправи само с един сеанс. Едно алуминиево канче се пълни с 300 мл вода, 2 с.л. мед, 3 средно големи глави кромид лук, обелени и цепнати на кръст. Ври на слаб огън, докато водата остане наполовина, прецежда се и се изпива всичкото хладко час и половина преди закуска. На следващия ден се почива, а на по-следващия пак се пие. Така – докато дните за почивка станат 10. При нужда схемата се повтаря по същия начин.

Рецепта 4 (Анастасия Козарева): Един дафинов лист се запарва в 200 мл вода за 10 мин. Пие се на два пъти – сутрин и вечер. При пристъп се прави инхалация с него. Добре е в стаята на болния да има саксия с дафиново дръвче.

Рецепта 5 (Янка Антонова, Антоново): Чаша студена вода и резенче лимон заедно с препълнена чаена лъжичка небет шекер се кипват, оставят се 4 – 5 мин. да възврат, след което се свалят от печката и се прибавя една препълнена чаена лъжичка остролист живовлек, смесен с мащерка. Кипват се за 1 мин. Пие се на глътки, топъл – 4 – 5 чаши на ден.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки