Те го казаха


26 Юли 2014, Събота


„За една година държавата е загубила десет милиарда, трябва две години да работим, за да я възстановим.


Каквото имаше, съсипаха”
Борисов вече трепери за власт, застрахова се за бъдещото крадене. Преди му беше виновна кризата

„Преди 3-4 седмици ми предложи петцифрена заплата, за да си кротувам. Предложи ми 20 000 лева на месец, но му отказах. Отидох и му казах, че така не може да продължава. Не може да има интриги, хората да бъдат мачкани и натискани да взимат решения, които не са техните решения. Този човек предаде хората. Имали сме голям спор относно законопроекта Lafka, който унищожава малките предприемачи. Имахме натиск от Бареков да не ходим на един от протестите по този повод"
Ангел Славчев, бившият заместник на Бареков, който избяга от партията му

„Дали любовта на Славчев към мен не се коренеше в тлъстия бюджет, който Ангел Славчев получаваше всеки месец. Малко ли му се струваха 9000 лева месечна заплата, която получаваше повече от година и си беше определил сам в качеството си на водещ на нискорейтингово предаване? Дали любовта на Славчев към мен не се изпари, когато разбра, че тези пари няма да влизат повече в тлъстата му банкова сметка? Сметките показват, че до края на месец май във фирмата на г-н Славчев са постъпили над 850 000 лева. Ангеле, това ли е цената на любовта ти към мен и към "България без цензура"?"
Бареков вади кирливите ризи на доскорошната си дружка Славчев

„Валутният борд е заплашен. Аз съм от тези, които отдавна твърдят и съм имал разговори и считам, че сега вече е реална заплахата и трябва да има много бърза, много смела политика за навлизане на България в Европейската парична система. Каквото трябва да направим всички, да го направим, ако трябва и жертви да поемем, но България трябва да издържи, трябва да влезе в Еврозоната и по този начин да спести този риск. По начало валутните бордове не са направени да функционират дълго време. Нашият функционира вече до границата, в която може да функционира"
ако не друго, Иван Костов ги разбира тези неща

„В момента има три сценария за развитие. Единият е в полза на Цветан Василев, вторият е в полза на Делян Пеевски, а третият - в полза на обществения интерес. Този в интерес на Василев е свързан с Оманския държавен фонд и опита да се спаси КТБ с частна инициатива, този на Пеевски е свързан с фалит на банката и гаранция за всички депозити, а общественият - с гаранция само на депозитите до 100 000 евро. Правилният изход е спазването на закона, а именно - възстановяването на вложенията до 100 000 евро и нищо друго. Бойко Борисов, макар и непряко, но завоалирано подкрепя повече варианта на Пеевски"
бизнесменът Иво Прокопиев, финансирал летните протести, душманин на Цветан Василев

„При разпитите следователите очакваха тя да признае името на човека, наредил източването на над 200 000 000 лева от банката, в противен случай тя ще бъде привлечена като обвиняема. Всеки ден съпругата ми беше силно притеснена да не стане жертва и някой да не си измие ръцете с нея. Казваше ми, че натискът да посочи виновен е огромен, намеквали са й едно конкретно име. Търси се изкупителна жертва и някой, който да каже, че някой човек е виновен”
Ивайло Кючуков, съпруг на Борислава Тренева-Кючукова - заместник главен счетоводител в КТБ

„Неслучайно днес всички са толкова разтревожени и единственият виновник изглежда Цветан Василев, който не е изнесъл чували с пари, но е изнесъл много документи, кредитни архиви и разписки на властимащите мъже, от които днес много хора преглъщат и се чудят как да отиграват и затова се объркват. Цветан Василев е изнесъл достатъчно досиета и неслучайно е изискал европейската съдебна защита, която получи. Разпитан е от съдии и е показал документи, от които много в България треперят. Обаче най-голямата заплаха не е толкова Василев, а касиерът, който е разнасял тези авоари, където трябва - Делян Пеевски. Затова има толкова много тишина около него и затова е забравен. Делян Пеевски е политически проект и неслучайно днес изглежда заплаха заради ролята, която е играл. Чрез Доган той реализира кадрово и политическо влияние във всички сектори. На стола до Доган, освободен от Илия Павлов след смъртта му, седна Делян Пеевски”
Осман Октай, бившият пръв доверен човек на Ахмед Доган


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки