Медикаменти за борба с кръвосъсирването


24 Юли 2014, Четвъртък


Неотдавна ми откриха предсъдно мъждене – неустановена стенокардия.


Автор: доц. д-р Гео Нешев

Не мога да ползвам антикоагуланти и затова се интересувам има ли друг начин за лечение?
Славка Додова,
с. Мрамор – София

„Синтром“ е широко използвано лекарствено средство от групата на т. нар. антикоагуланти с непряко действие (кумаринови производни) – т. е. лекарство, което се противопоставя на кръвосъсирването. Той е и антагонист на витамин К. Препаратът се използва за профилактика и лечение на тромбози (съсирвания) – дълбоки венозни тромбози и емболии (запушвания) – дълбоки белодробни емболии, още при миокарден инфаркт, стенокардия, след сърдечни и други операции. Най-новото негово приложение в последно време е включването му в комплексното лечение на зачестилите и опасни нарушения на сърдечния ритъм – известни като предсърдно мъждене.

По същество предсърдното мъждене е неправилно, бързо, предсърдно нарушение на сърдечния ритъм, което предотвратява ефективното предсърдно свиване и причинява неправилен, често бърз отговор от страна на сърдечните камери. Приемат се 4 стратегии на лечение на пациенти с предсърдно мъждене, между които важна роля е отредена на антикоагулацията т.е. борбата с опасността от кръвосъсирване и образуване на тромби.
Като главно средство в алгоритъма за борба с коагулацията с успех е прилаган препаратът „Синтром“. Освен него специалистите използват и препаратът „Варфарин“, както и наскоро одобрения от Европейската комисия сравнително нов препарат „Прадакса“.

Прилага се с успех за предотвратяване на инсулти при пациенти с предсърдно мъждене, а също и за предпазване от венозен тромбоемболизъм. Той е първият широко одобрен медикамент от ново поколение директни перорални антикоагуланти и е по-удобен от „Варфарин“ и подобните лекарства, тъй като неговият прием не налага периодично проследяване от лекуващия лекар, нито задължително регулиране на дозата.
Изключително важно е да се знае, че замяната на един антикоагулант с друг трябва да става само по усмотрение на високо квалифицирани специалисти в тази област на медицината.


В категории: Горещи новини , Алтернативно лечение

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
bbb
21.05.2015 11:33:34
0
0
Продавам Pradaxa - 21 капсули, срок на годност 04.2017
Plavix - нов, срок 06.2017. За контакти bobibo3@abv.bg
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки