Обжалване на решение на общото събрание


Обжалване на решение на общото събрание
17 Юли 2014, Четвъртък


На последното общо събрание на нашата етажна собственост бяха приети решения за избор на изпълнител на строително-ремонтни работи на входа, в който живея.


Автор: Христиан Митев юрисконсулт

Не съм съгласен с така приетите решения. Те бяха взети без необходимото мнозинство. Какъв е редът за обжалване на решенията на общото събрание?
Георги Георгиев,
София

Интересуващата ви законова уредба се съдържа в Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС). Съгласно чл. 40 от ЗУЕС всеки собственик може да иска отмяна на незаконосъобразно решение на общото събрание. За целта следва да се изготви искова молба, която се подава пред районния съд по местонахождението на етажната собственост в 30-дневен срок от оповестяването на решението чрез поставяне на видно и общодостъпно място на входа на сградата на съобщение за изготвянето на протокола от общото събрание. Подаването на молбата не спира изпълнението на решението, освен ако съдът не постанови друго.

Препоръчваме ви да ползвате адвокатска защита и съдействие.
Настоящият отговор не изключва, а предполага консултацията с адвокат


В категории: Горещи новини , Кантора Десант

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
18.07.2014 13:47:33
0
0
Не спирам да питам "Десант", който е сред малкото издания, които се опитват да разясняват безбройните въпроси по поддържането на сградите в режим на етажна собственост. По-специално тези свързани със ЗУЕС. В сграда на 40 години има структура на ет. собственост. Някои от собствениците в нея са извършили разпоредителни действия в резултат на което дяловото им участие в ОЧ на ЕС е претърпяло изменение с процентно изражение. Откъде може да се установи това, при условие че собствениците, някои собственици, крият или не декларират както пред Общински/районни власти това изменение. Разбира се най-лесно и най-бързо...[curious]
1
18.07.2014 13:29:08
0
0
В добавка към горното не трябва да се забравя, че обжалването на тези решения става в определен срок, също посочен в ЗУЕС. Не може да обжалваш след няколко месеца...[smash]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки