СКАТ спря незаконен паркинг в Морската градина


11 Юли 2014, Петък


Телевизия СКАТ постига поредния си успех в борбата за справедливост срещу самозабравили се номенклатурни кадри, които благодарение на поста си

Автор: Десант

искат да се обогатят за сметка на обикновените хора.
Само ден след репортаж на патриотичната медия, излъчен на 9 юли, бе премахнат незаконен паркинг в Морската градина на Бургас. В близост до сградата на Колежа по туризъм към Университет „Професор Асен Златаров“ в началото на лятото бе поставена бариера на единственото място в парка, където жителите и гостите на морския град можеха да паркират автомобилите си.

Чрез специално наета от управата на вуза фирма, алеята до зданието бе преградена, като се събираха дебели такси за престой на превозните средства. Съоръжението обаче изцяло нарушава законовите разпоредби, защото, въпреки че земята около Колежа е собственост на университета, самата алея е върху общинска земя. Самата бариера пък е поставена без съгласуване с местната власт, каквото изискват общинските наредби, а въпреки високите цени автомобилите всъщност не се охраняват.

Бургазлии и туристи са принудени да оставят колите в зелените площи на парка, което веднага ги прави „жертви“ на общинския паяк. За освобождаването на автомобилите от наказателния паркинг се плащат дебели глоби, което навежда на мисълта, че местната власт умишлено си е затваряла очите за наглия акт на ръководството на „Асен Златаров“, за да прибира пари от посетителите на парка.

След като СКАТ привлече вниманието на обществеността, служителите на общинската дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност” (УКОРС) изведнъж се разбързаха и само ден след репортажа прекратиха беззаконието.
Вместо да се извини на бургазлии за нарушението, ректорът на Университет „Асен Златаров“ Петко Петков, самоуверено и без никакво чувство за вина, заяви пред родолюбивата медия: „СКАТ няма никакво право да ми се бъркат. Ще поставяме бариери когато и където си поискаме.“

Самозабравилият се ректор, за когото отдавна в Бургас се говори, че е замесен в съмнителни схеми, обаче забравя най-важното. Всички потърпевши, от които е прибирана нерегламентираната такса за паркинг, могат да си потърсят правата в съда и да поискат обезщетения от Петков и неговите подчинени.


В категории: Бургас , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки