Агнешка дроб чорба


12 Май 2014, Понеделник


С билки от градината


Продукти:

Един комплект агнешки дреболии – сърце, черен и бял дроб, стомах, чревца
2 яйца
половин кофичка кисело мляко
2 супени лъжици брашно
2 с. лъж. масло
2 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1-2 моркова
1 кафяна чаша ориз
една шепа листа от спанак или лапад (може и няколко кубчета замразен спанак)
пресни подправки – джоджен, девесил, босилек, мащерка, риган, каквото се намира под ръка в хладилника, в сандъчето на терасата или пък в градината
1 връзка магданоз
сол, червен и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Агнешките дреболийки се измиват много добре и се сваряват в подсолена вода. Когато изстинат, се нарязват на дребно и се овкусяват с още малко сол, ако е необходимо, с червен и черен пипер.
Лукът, морковите и чесънът се задушават в маслото с малко сол, докато поомекнат. Към тях се прибавя спанакът, а след няколко минути – и всички пресни подправки (без магданоза), нарязани на ситно. Сипва се един пръст вода на дъното на тенджерата и капакът се затваря плътно, за да може всичко добре да се задуши на умерен огън за около 10-ина минути.

След което се долива бульона, в който са врели дреболийките, и след още 10-ина минути се прибавят и самите те. Чак тогава, ако е нужно, се долива още малко вода и когато заври, се слага и измитият ориз.
Чорбата се оставя да къкри на слаб огън още малко, като през това време се прави застройката. Добре се разбиват само жълтъците на двете яйца, към тях се прибавя киселото мляко и без да се прекъсва разбиването им се добавят и двете лъжици брашно.
Застройката се разрежда с тънка струйка гореща чорба, след което се изсипва постепенно и с постоянно разбъркване в тенджерата със супата. Оставя се на котлона, колкото да се свари брашното. След като се отстрани от огъня, се наръсва обилно с накълцан магданоз.


В категории: Горещи новини , От кухнята на баба

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки