Започнаха проблемите с кърлежите и... здравеопазването


Започнаха проблемите с кърлежите и... здравеопазването
Новата сграда на инфекциозното отделение в Бургас
08 Май 2014, Четвъртък


В Крайморие се наслушахме на предизборни обещания, но в бургаския квартал всичко си е по старому и нищо не се променя



Пиша с цел да помогна и на други хора, защото на всеки може да се случи.
Историята започва от бургаския квартал Крайморие. Според кметицата, там е пръскано срещу кърлежи, но аз бих добавила, че се пръска само пред общината, и то по главната улица.

Но в края на това населено място, където живеят хора, които също плащат данъци като всички останали, не се мете, казаните не достигат, през лятото по 3-4 дни сметта не се извозва, улиците не се асфалтират поради липса на средства. Иначе по време на различни срещи с жителите на квартала се наслушахме на обещанията на кмета на Бургас.

На 4 април бях ухапана от кърлеж и започна едно ходене по мъките. Първо, на личен лекар, после в епидемиологията в Бургас, посещение при инфекциониста д-р Кънчева, изследвания на кръв с направление и допълнително с частно заплащане около 50 лв. за изследване дали съм ухапана в миналото или заразена в момента. Излезлите резултати бяха  „за завиждане“ идеални.

В петък, събота и неделя по Великден лежах в Инфекциозно отделение с температура, болки в корема, разстройство, гадене и т.н. Започна се лечение – без нужните изследвания, които не можеше да бъдат направени заради празника.
Когато лечението завърши, изписаха ме без изследвания и епикриза. Получих я на 23 април, без така и да науча каква е причината за неразположението ми и дали то има връзка с ухапването от кърлеж или е друга неуточнена диагноза.
Иначе изразявам възхищението си от обстановката, извършените ремонтни дейности, обзавеждането, реда и спокойствието, дисциплината на персонала, които са като в истинска съвременна модерна клиника.

Благодарна съм на д-р Кънчева, която ме пое още от 4 април, когато бях с оплакванията, най-старателно ме обслужваше, съветваше, успокояваше, лекуваше професионално, амбициозно. Така тяпосреща и лекува пациентите вече 30 години.
То е ясно, че другите фактори и неудобства не зависят от нея. А можеше да се мисли повече от властите за условията през лятото, за състоянието на храната и водата, да се пръска над града и околностите, за да се спестят тези средства за лекарства, болници, изследвания, консултации. Това не е само личен проблем.
Благодаря на персонала на отделението – и на медицинските сестри, и на санитарките в него.

Венета  Щерева,
Бургас


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки