Гергьовден събира българите във Валенсия


Гергьовден събира българите във Валенсия
Емблемата на събора
28 Април 2014, Понеделник


На 4 май 2014 г. Асоциация на българката „Бялата лястовица” организира петото издание на традиционния български събор „Гергьовден”.

Автор: Яна Славянска

Началото ще бъде дадено в 11 часа в area recreativa “La Chopera” – Algemesi в испанския град Валенсия.
В поканата към нашите сънародници, живеещи в Испания, от Управителния съвет на организацията призовават: „Казват, че в музиката и танца човек намира себе си. И че ние, българите, умеем да се веселим. Искаме в деня на V-я Събор на българите „Гергьовден” – Валенсия, хиляди усмивки да озарят лицата на всички, искаме да видим заедно експлозията от емоции, които ще ни подарят самодейните танцови състави, дошли от близо и далеч, с една истина, с едно верую: „Българският фолклор е уникален и неповторим! Нека всички заедно протегнем ръце, нека заблестят очите ни, нека просто... празнуваме!”.

В богатата музикално-фолклорна програма, която започва в 12 ч., ще участват българските танцови състави „Българска роза” – Валенсия, „Еделвайс” – Торент, „Чанове” – Сарагоса, „Еделвайс” – Алсира, и „Гергьовден” – Барселона.
В 16 ч. пък ще бъде даден стартът на традиционното фолклорно надиграване и спортните игри.
Спонсори на грандиозното събитие, което отново се очаква да събере хиляди българи от всички части на Испания, са фирмата-вносител на български хранителни продукти „Балканика”, верига магазини „Тангра”, ресторант Seamen`s Club – Валенсия, LYCA Mobile, Cromados Roydil S.L. и Vision IPG.


В категории: Горещи новини , Нашенци зад граница

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Anitha
18.06.2014 02:49:56
0
0
What libeiatrng knowledge. Give me liberty or give me death.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки